İzmir’den Kobani için duyarlılık çağrısı

İzmir,  TJA, HDP örgütleri ile Barış Anneleri Meclisi Kobani halkına destek çağrısında bulundu. Kitlesel olarak yapılan destek açıklamasında, Kobani halkının IŞİD terör örgütüne karşı tüm dünya halkları için savaştığı belirtilerek duyarlılık çağrısında bulundu.

Tevgera Jinen Azad (TJA) İzmir, Barış Anneleri İzmir ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü HDP Çimentepe Temsilciliği önünde Kobani’ye yönelik saldırılara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.  Açıklamada ‘Jin jiyan azadî faşizme ve kadın kırımına karşı şimdi kadın özgürlük zamanı’ yazılı pankart taşındı. “Jin jiyan azadî” “Bijî berwxedana Kobanê” “Kurdistan goristan jibo faşistan” sloganlarının atıldığı açıklamada İzmir Barış Anneleri Sözcüsü Behiye Yalçın ve TJA’ aktivisti Derya Kandemir konuşma gerçekleştirdi.

‘Hepimiz Kobani’nin arkasındayız’

Açıklamada konuşan İzmir Barış Anneleri Sözcüsü Behiye Yalçın Kürt halkına yönelik saldırıları kınadığını belirterek “Kürt halkı büyük bir katliamla karşı karşıya. Katliamı kınıyoruz. Artık kan dursun istiyoruz. Katliam olmasın annelerin yürekleri yanmasın. Gözyaşı dökmekten anneler yemek yemiyor su içmiyor. Artık yeter. Ölümler olmasın ne Kürt ne Türk çocukları ölsün. Biz bu bombardımanlara karşıyız. Hepimiz Kobanê’nin arkasındayız” diye belirtti.

‘Kobani direnişi her yerde sahiplenilmişti’

TJA aktivisti Derya Kandemir ise 14-15 Eylül 2014 tarihlerinde IŞİD’in saldırısına uğrayan Kobani’de halkın direnişinin kazandırdığını ve zaferin tüm dünyaya mal olduğunu ifade etti. Derya  “Karanlığa karşı geliştirdiği direnişiyle yeni bir yol çizen Kobani halkı, IŞİD’i yenerek, dünya halklarına yeni bir yaşamın mümkün olabileceğini gösterdi. Dünyada büyük yankı uyandıran Kobanê direnişi, her yerde sahiplenildi. Dünyanın dört bir tarafında aralarında Nobel Barış Ödülü sahipleri, akademisyen, aydın, yazar, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişinin çağrısıyla 1 Kasım Dünya Kobani Günü ilan edildi” dedi.

 ‘Kobani tüm dünya için mücadele etti’

Kobani’nin IŞİD terör örgütüne karşı topyekün bir direniş sergilediğini belirten Derya “Aslında Kobanê sadece bir coğrafya için, dil için, ırk için değil, dünya içinde mücadele etti, dünya kadınlarına Kobanê zaferini armağan etti, Kobanê devrimini armağan etti. Dün olduğu gibi bugün de Kobanê zaferini, Kobanê devrimini sahipleniyoruz. Sonsuza kadar da sahiplenmeye devam edeceğiz” diye ifade etti.

Kobani devrimini sahiplenmeye devam edeceklerini dile getiren Derya bütün dünyaya Koban için duyarlılık çağrısında bulundu.

Açıklama sloganlarla ve alkışlarla sona erdi.

/ F.Funda Akbulut/ İzmir…
İlginizi çekebilir