İzmir Adalet Nöbeti: Özgür yaşam için tutukluların sesi olalım

Kırıklar Cezaevi önünde devam eden Adalet Nöbeti’nde konuşan HDP’li Menekşe Ecer, “Zulme sessiz kalmayalım. Özgür, demokratik bir yaşam için tutukluların sesi olalım” dedi. 
Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması ve cezaevlerindeki tecride son verilmesi talebiyle tutuklu yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti 121’inci gününde Kırıklar Cezaevi önünde devam etti. Tutuklu yakınları, “Gırtiyên nexweş re azadî”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlükleri giyerek, sık sık, “Bijî berxwedana zindana”, “Hak hukuk adalet” sloganları atıldı. Tutuklu yakınlarına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çeşme ve Urla ilçe örgütleri destek verdi.
Eylemde konuşan HDP Çeşme İlçe Eşbaşkanı Menekşe Ecer, cezaevlerindeki politikaya dikkat çekerek bununla tutukluların baskı altına alınmaya çalışıldığını ifade etti. Ecer, Mehmet Emin Özkan, Aysel Tuğluk gibi ağır hasta tutukluların serbest bırakılmadığını belirterek,  “Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından tahliyeleri engellenen hasta mahpuslar yaşamını bir bir yitiriyor. Bu tutuklular için ATK hukuksuz bir şekilde cezaevinde kalabilir raporları veriyor. Bu ölümlerin sebebi siyasi kararlar veren yargı, cezaevi yönetimi, hukuk dışı uygulamalara imza atan ATK ve Adalet Bakanlığı’dır” dedi.
Ecer, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine karşı herkesi duyarlı olmaya çağırarak, “Zulme sessiz kalmayalım. Özgür demokratik bir yaşam için tutukluların sesi olalım” diye seslendi.
‘TECRİT SON BULSUN’
Daha sonra konuşan tutuklu yakını Fatma Sürme ise barış ve adaletin sağlanması için nöbette olduklarını söyledi. Cezaevlerindeki tecridin son bulması çağrısını yineleyen Sürme, “Tecrit son bulsun. Hasta tutuklular serbest bırakılsın. Ülkede savaş derinleştikçe cezaevlerinde baskı artıyor. Savaş son bulsun, barış gelsin” diye konuştu.

 

/MA/

İlginizi çekebilir