İzmir Adalet Nöbeti: Cenazenin torbayla teslim edilmesi insanlık ayıbıdır

 Hakan Arslan’ın cenazesinin bir torbada ailesine verilmesine tepki gösteren tutuklu yakınları, „Bu yaşananlar insanlık ayıbıdır“ dedi. 
İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutukluların tahliye edilmesi ve cezaevlerindeki tecride son verilmesi talebiyle tutuklu yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti 105’inci gününde sürüyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Temsilciliği binasında bir araya gelen aileler, “Hasta tutuklulara özgürlük” ve “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı Kürtçe önlükler giydi. Aileler, eylemlerinde sık sık “Bijî berxedana zindanan” sloganı attı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aliağa, Foça, Menemen ve Çiğli ilçe örgütleri de ailelere destek verdi.
CENAZENİN TORBADA VERİLMESİNE TEPKİ
Eylemde konuşan HDP Aliağa İlçe Eşbaşkanı Gül Ekici, Adalet Nöbeti’ni desteklediklerini ve ailelerin yanında olduklarını söyledi. Cezaevlerinin  yaşanamaz hale geldiğine dikkati çeken Ekici, “Cezaevlerinde hemen hemen her gün cenazeler çıkmakta. Bu koşulların iyileşmesini talep ediyoruz. Adaletin, adaletsizce yayıldığı bir coğrafyada yaşıyoruz” diye kaydetti.
Ekici, Sur’da 2015-2016 yılları arasında ilen edilen sokağa çıkma yasağı sırasında hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın kemiklerinin 7 yıl sonra bir torbada ailesine teslim edilmesine, “Bu yaşananlar insanlık ayıbıdır” şeklinde tepki gösterdi. Ekici, tüm çevreleri ailelerle dayanışmaya çağırdı.
‘YETER ARTIK’
Tutuklu yakını Hanım Sever ise, cezaevinde yaşanan işkence, tecrit ve savaşlara karşı herkese “ayağa kalkma” çağrısı yaptı. Sever, “Artık insanlar ölmesin. Yaşanan bu savaşlar son bulsun. 110 güne yakındır baro, adliye, cezaevi önünde nöbet tutuyoruz. Bu sesi kimse duymuyor. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Kan duruncaya kadar burada olacağız. Çocuklarımız ölüyor, bize cenazeleri vermiyorlar. Bir kutuya koyup ailesine teslim ediyorlar. Anneler olarak bu yaşananları kabul etmiyoruz. Artık yeter” diye konuştu.

 

/ Mezopotamya Ajansı /

İlginizi çekebilir