İzmir Adalet Nöbeti: Bu zulüm yeter

Adalet Nöbeti’nde hasta tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulunan tutuklu annesi Hanife Gümüş, “Bu zulümle nereye varılacak?” diye sordu. 
Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için başlatılan Adalet Nöbeti, İzmir’de 137’nci gününe girdi. İzmir Barosu önünde devam eden nöbet eyleminde, “Zindanlara ses ver” ve “Hasta tutsaklara özgürlük” yazılı önlükleri giyen tutuklu yakınları, sık sık  “Biji berwxedana zindanan”, “Jin jiyan azadi” ve “Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganları attı.
Benzer haberler
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bornova İlçe yöneticilerinin de katıldığı nöbette, Balıkesir Bandırma T-1 Nolu Cezaevi’nde tutulan hasta tutuklu Mehmet Nezir Gümüş’ün annesi Hanife Gümüş konuştu. Barış anneleri olarak 137 gündür Adalet Nöbeti’nde olduklarını belirten Gümüş, “Cezaevlerinde binlerce hasta tutuklu var. Hasta tutukluları bırakın, artık cezaevinde kimse ölmesin. Binlerce Kürt gencini alıp cezaevlerine atmışsınız. Bu zulümle nereye varılacak? Artık barış gelsin. Yüreğinize merhamet girsin. Çocuklarımızla doğru düzgün iletişim bile kuramıyoruz. Sizin çocuklarınız olsa bunlara dayanırmıydınız? Çocuklarımıza para gönderiyoruz ama yetmiyor. Çünkü her şey parayla” diye belirtti.

 

/MA/

İlginizi çekebilir