İzmir Adalet Nöbeti 146’ncı gününde

Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için Adalet Nöbeti’nde olan tutuklu yakınları, tutukluların izole edilerek ölüme mahkum edilmesi politikasına son verilmesi çağrısı yapıldı. 
Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması ve tüm cezaevlerinde tecrit uygulamalarına son verilmesi için tutuklu yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti, 146’ncı gününde İzmir Adliyesi önünde devam etti. “Deng biden zindana”, “Hasta tutsaklara özgürlük” ve “Zindanlara ses ver” yazılı önlüklerin giyildiği eylemde, “Jin, jiyan, azadî”, “Hak, hukuk, adalet” ve “Biji berwxedana zindanan” sloganları atıldı. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çeşme ve Foça ilçe örgütleri destek verdi.
‘OLUMSUZ KOŞULLAR ÖLÜME YAKLAŞTIRIYOR’ 
Burada konuşan HDP Çeşme İlçe Eşbaşkanı Menekşe Ecer, cezaevlerinde yaşanan hukuksuzluğun bir devlet politikası olduğunu söyledi. Burhaniye F Tipi Cezaevi’nde bulunan 74 yaşındaki ağır hasta tutuklu Abdülhalim Kırtay’ın durumuna dikkat çeken Ecer, “Hasta mahpusların tedavi ve sağlık haklarına erişimindeki sorunlar büyüyerek devam ediyor. Her gün sevklerle ailelerden uzak hapishanelere gönderiliyorlar. Çoğu aile yüz yüze görüşme imkanı bulamıyor. S ve Y tipi hapishanelerde tamamen izole edilerek dayanışmadan yoksun bırakılıyorlar. Ağır hasta tutuklular tek başlarına yaşamlarını sürdürmesi mümkün değil. Olumsuz koşullar, onları ölüme daha da yaklaştırıyor. Sağlık ve yaşam haklarının korunması için yetkilileri göreve, kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz” dedi.
‘ZULÜM SÜRDÜKÇE MÜCADELE SÜRECEK’
Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Bayram Kaymaz’ın annesi Medine Kaymaz ise, “Barış ve adaletin annneleriyiz. Devlet her yerde savaş başlattı, her yeri talan ediyor. Artık bu zulme, savaşa yeter diyoruz. Çocuklarımız haksız hukuksuz bir şekilde içeride tutuluyor. Her yerde barış ve adalet istiyoruz. Çocuklarımız üzerinde zulüm sürdükçe mücadelemiz sürecektir. Barış adalet için varız, bunun için direneceğiz. Barış ve adaletten vazgeçmeyeceğiz, direnmek yaşamaktır” diye konuştu.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir