İtalya’da göğsünde Putin dövmesi olan dansçının gösterisi iptal edildi

İtalya’da bir tiyatro, göğsünde ve omuzlarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dövmeleri bulunan ünlü bir Rus dansçının gösterisini iptal etti.

Tiyatronun internet sitesinde yapılan açıklamada, Rus dansçı Sergei Polunin’in 28-29 Ocak tarihlerinde Milano’daki Arcimboldi tiyatrosunda sahneleyeceği gösterinin sosyal medyadan gelen yoğun tepkiler nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Polunin, ilk olarak 2019’da sahnelenmesi planlanan ancak COVID-19 salgını nedeniyle defalarca ertelenen „Rasputin – Dance Drama“ balesinde yer alacaktı.

Arcimboldi tiyatrosu, „mevcut gerilim ve tehdit iklimi göz önüne alındığında“ gösterinin iptalinin „siyasi ve ahlaki bir sorumluluk eylemi“ olduğunu ifade etti. Tiyatronun e-posta ve sosyal medya yoluyla çok sayıda olumsuz içerikli mesaj aldığı belirtildi.

Benzer haberler

Türkiye, enflasyonda tüm Afrika ülkelerinin önünde ve…

Irak hükümeti: Haşdi Şabi karargahında bir kişi öldü, 8…

Kararın sanatçının şirketiyle anlaşmaya varılarak alındığını belirten Arcimboldi, Ukrayna’daki savaşa kesinlikle karşı olduklarını bildirdi. Rus muhalif grup Pussy Riot ve Ukraynalı sanatçıların gösterilerinin sahnelendiği kaydedildi.

Priştine-Belgrat gerginliği düşüyor; Kosova, Sırbistan ile en büyük sınır kapısını yeniden açtı
Dans dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Polunin, Ukrayna doğumlu ancak 2018 yılında Rus vatandaşlığına geçti. Sanatçı daha önce, Londra Kraliyet Balesi’nde müdürlük yapmıştı.

Polunin eylül ayında Özbekistan turnesindeyken ölen Rus askerleri için askeri üniformayla dans gösterisi yapmıştı. Özbek yetkililer, Polunin’e kararlaştırılan programdan saptığı için tepki göstermişti.

Kaynak: euronews

İlginizi çekebilir