İsveçli Savunma Bakanı, Akar’ın ‚iptal ettik‘ dediği ziyaretin ertelendiğini açıkladı

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, Türkiye’ye yapacağı ziyaretin iptal edilmediğini, ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma eylemi nedeniyle ziyareti iptal ettiklerini açıklamıştı. 

İsveç’in NATO üyeliği için yaptığı başvuru sonrası Türkiye ile pazarlık sürerken iki ülke ilişkileri de geriliyor. İsveç’te PKK taraftarlarının yaptığı Erdoğan protestosu Türkiye’den ciddi tepki görürken, son olarak İslam karşıtı aşırı sağcı Rasmus Paludan tepkilere rağmen Stockholm’de Türkiye Büyükelçiliği yakınında Kuran-ı Kerim yaktı.

İsveç polisinin eyleme izin verdiğinin açıklanmasından hemen sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir açıklama yaparak, İsveçli meslektaşının 27 Ocak’ta yapacağı Türkiye ziyaretini iptal ettiklerini açıkladı. Akar, „Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ve Türkiye’ye yönelik bu alçak, iğrenç eylemler sonunda hiçbir tedbir alınmadığını üzülerek müşahede ettik. Dolayısıyla geldiğimiz bu noktada İsveç Savunma Bakanı Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı. Bu nedenle ziyareti iptal ettik.“ dedi.

Benzer haberler

İmamoğlu’na siyasi yasak davası 31 Mayıs’a…

İran hafta sonu tatiline hangi günü ekleyeceğini tartışıyor

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson ise konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Pal Jonson, ziyaretin Akar’la planlı şekilde ertelendiğini yazdı. İsveçli Bakan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

„Dün Türk mevkidaşım Hulusi Akar ile Almanya’nın Ramstein kentinde ABD askeri üssünde görüştüm. Ankara’da yapmayı planladığımız toplantıyı daha sonraya ertelemeye karar verdik. Türkiye ile ilişkilerimiz İsveç için çok önemli, ortak güvenlik ve savunma konularında diyaloğu ileriki bir tarihte sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz“

/euronews/

İlginizi çekebilir