İsveç Savunma Bakanı’nın Türkiye ziyareti iptal edildi

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “İsveç’in PKK/YPG’lilerin eylemleri ile Kur’an-ı Kerim yakma protestosuna izin verilmesini“ eleştirerek „Geldiğimiz bu noktada İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı. Bu nedenle ziyareti iptal ettik.“ dedi.

Akar, Almanya’daki Ramstein Hava Üssü’nde gerçekleştirilen „Ukrayna Savunma Temas Grup Toplantısı“nın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Benzer haberler

Hamas Katar’dan taşınmaya hazırlanıyor

Trump davasının görüldüğü mahkemenin önünde kendini yakan…

Ukrayna-Rusya Savaşı’nın başından itibaren Montrö’nün uygulandığını, tarafların savaş gemilerine boğazların kapatıldığını vurgulayan Akar, şunları söyledi:

„Burada bir istikrar varsa, bunun temel nedeni Türkiye Cumhuriyeti devletinin uyguladığı politikadır. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderler düzeyinde yaptığı toplantılarla bir taraftan esirlerin değişimini diğer taraftan Ukrayna limanlarında bekleyen tahılların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladık. Şu ana kadar 18 milyon ton tahılın Ukrayna limanlarından sevkiyatı gerçekleştirildi. Bunların çok değerli olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Sayın Putin ve Sayın Zelenskiy ile yaptığı görüşmelerin bu faaliyetlerde kolaylaştırıcı rol oynadığını toplantıda ifade ettik.“

Türkiye’nin çabalarının önemini ve değerini bir kez daha vurgulama fırsatı bulduklarını dile getiren Akar, „Toplantıya katılan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de yaptıklarımızın NATO çerçevesindeki önemini teyit etti.“ ifadesini kullandı.

/euronews/

İlginizi çekebilir