İsveç Kürt Birliği’nden Rojhılat’taki gösterilere destek

 İsveç Kürt Birliği, AB milletvekillerinden, Rojhılat ve İran’daki gösterileri AB gündemine taşımalarını talep etti.

İsveç Kürt Birliği , Rojhılat partilerinin, Kürdistan Bölgesi’nde bulunan kamplarının İran tarafından bombalanması sonucunda mağdur olan çocuklara yardım amacıyla Stokhom’da, İsveç ve Avrupa Birliği (AB) parlamentolarından bazı milletvekillerinin katılımıyla bir etkinlik düzenledi.

Mikail Mahabadi, Narin Feqe, Peywend Caf, Kani Kürdistani, Pedram Şehlayi gibi sanatçıların yanı sıra Nahid Hiseni ve Hamid Şerifi gibi şairler etkinliğe şarkı, marş ve şiirlerle eşlik etti.

Benzer haberler

64 yazar ve sanatçıdan çağrı: Taksim Meydanı 1 Mayıs…

Beyaz Saray: Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir…

İsveç Kürt Birliği Başkan Yardımcısı Evin Mohamadi, Rûdaw’a verdiği demeçte, etkinliğin Kürdistan Bölgesi’nde bombalanan kamplarda bulunan Rojhılatlı çocuklara yardım ve Rojhilat’ta devam eden gösterilerin sesini ulaştırmayı amaçladığını ifade etti.

Mohamadi, İsveç Kürt Birliği, etkinliğe katılan AB milletvekillerinden, Rojhılat ve İran’daki gösterileri AB gündemine almalarını talep ettiklerini bildirdi.

Mohamadi ayrıca, etkinliğe katılan milletvekillerinin, İran ve Rojhilat’taki göstericilerin seslerinin AB Parlamentosuna ulaştıracaklarına dair söz verdiklerini aktardı.

/rd/

İlginizi çekebilir