İsrail: Mossad, Amerika’ya İran hakkında ‚hassas istihbarat materyalleri‘ sundu

İsrail, ABD’yi ziyaret eden dış istihbarat servisi Mossad Başkanı David Barnea’nın, Amerikalı yetkililere İran’ın nükleer faaliyetleri hakkında “hassas istihbarat materyalleri sunduğunu” bildirdi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Mossad Başkanı Barnea’nın, Başbakan Yair Lapid’i, bugün tamamladığı ABD’deki diplomatik ve güvenlik konulu toplantıları hakkında bilgilendirdiği belirtildi.

Açıklamada, Barnea’nın, ABD temasları kapsamında, CIA ve FBI başkanları, Ulusal Güvenlik Danışmanı, Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri dahil olmak üzere çeşitli üst düzey Amerikalı yetkililerle bir araya gelerek, bir dizi diplomatik ve güvenlik konulu toplantılar yaptığı aktarıldı.

Benzer haberler

Barnea’nın, görüşmeler kapsamında ABD’li yetkililere İran’ın nükleer faaliyetleri hakkında “hassas istihbarat materyalleri sunduğu” ifade edilen açıklamada, “Mossad Başkanı, İran dünyayı aldatmaya devam ederken İsrail’in elinin boş duramayacağını vurguladı.” ifadelerine yer verildi.

Barnea’nın ABD’li meslektaşlarından, “İsrail’in güvenliğine bağlılıklarını sürdürdüklerini“ duyduğu belirtilen açıklamada, “Görüşmelerde Amerikalılar, İran’ın nükleer silah elde etmesine izin vermeyeceklerini ve İsrail Devleti’nin güvenliğini ilgilendiren Ortadoğu’daki bölgesel meselelerde tam bir iş birliği içinde hareket etmeye devam edeceklerini vurguladılar.” denildi.

/ Ajans /

İlginizi çekebilir