İsrail, Halep Havalimanı’nı bir kez daha bombaladı: 3 ölü, 5 yaralı

 Suriye Halep Uluslararası Havalimanı’nın İsrail uçaklarınca hedef aldığını duyurdu, SOHR saldırıda 3 kişinin öldüğünü 5 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail’in Halep Uluslararası Havalimanı ve çevresini hedef alan hava saldırılarında 3 kişinin öldüğünü, 5 kişinin de yaralandığı bildirildi. İsrail Halep havaalanını bir hafta içerisinde ikinci kez hedef alıyor.

Suriye, Halep Havalimanı’nın İsrail tarafından vurularak hizmet dışı kaldığını duyurdu.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, Halep il merkezinin doğusundaki havalimanına yerel saatle 20.16’da İsrail tarafından hava saldırısı düzenlendiği ifade edildi.

Patlama seslerinin duyulduğu kaydedilen haberde, pistin zarar görmesi nedeniyle Halep Havalimanı hizmet dışı kaldığı ifade edildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) kaynakları, İsrail’in Halep Uluslararası Havalimanı ve çevresini hedef alan hava saldırılarında 3 kişinin öldüğünü, 5 kişinin de yaralandığı bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi kaynakları, havalimanı ve çevresini hedef alan 6 İsrail füzesinin havalimanı pistinde ciddi hasara yol açtığını ve pistin hizmet dışı kaldığını, havalimanı yakınlarındaki bir deponun tahrip edildiğini doğruladı.

İsrail’in 2022 yılında Suriye topraklarını 24’üncü kez hedef alıyor.

 

/ rd /

İlginizi çekebilir