İsrail- Filistin geriliminde ölü sayısı 29’a yükseldi

İsrail’in üçüncü güne giren Gazze saldırılarında aralarında 6 çocuğun da bulunduğu en az 29 Filistinli hayatını kaybetti ve gerilimin düşeceği yönünde henüz belirti yok.

Gazze’deki İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, cumartesi akşamı İsrail’in Gazze’nin Refah’ın eş-Şaut mülteci kampındaki bir binaya düzenlediği saldırı sonrasında arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Bezm, enkazdan „14 yaşında bir erkek çocuğu ve iki kadın olmak üzere hayatını kaybeden 7 kişiye“ ulaşıldığını duyurdu.

Kudüs Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada ise İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah bölgesine yaptığı saldırıda İslami Cihat yöneticisi Halid Mansur ile Ziyad el-Mudallal ve Rifat Şeyh el-Eyd’in öldüğü belirtildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, cumartesi akşamı, İsrail’in Refah kentine düzenlediği saldırıda İslami Cihat yöneticilerinden Mansur’u öldürdüklerini duyurmuştu.

Cuma günü başlayan İsrail’in gazze saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu ölü sayısı artıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, cumartesi günkü açıklamasında ölenlerin sayısının 15’e yükseldiğini açıklamıştı.

Filistinli İslami Cihat Örgütü, cuma gecesi yaptığı açıklamada, Gazze’deki üst düzey komutanlardan Taiseer al-Jabari’nin hayatını kaybedenler arasında olduğunu duyurmuştu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise „Şafak“ olarak isimlendirilen operasyon kapsamında, „Gazze Şeridi’nde İslami Cihat Hareketi kaynaklı tehditler karşısında ordunun harekete geçtiği aktarıldı.

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sonrası Filistin İslami Cihat Örgütü de İsrail yönüne doğru son iki günde en az 100 roket fırlattı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in güneyi ve merkez bölgelerinde saldırı sirenleri çaldığı belirtildi. Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, Tel Aviv kentinde de sirenler çaldı.

Açıklamada ayrıca, İsrail cephesinde de „özel durum“ ilan edildiği belirtildi.

İki taraf arasında yeniden başlayan gerilim, İsrail ile İslami Cihat örgütü arasında en son geçen yıl yaşanan olaylardan bu yana en büyük çatışmaya sahne oluyor.

/euronews/

İlginizi çekebilir