IŞİD Kerkük’te saldırdı: 4 Irak askeri yaşamını yitirdi

IŞİD’in Kerkük’te düzenlediği saldırıda 4 Irak askeri hayatını kaybetti.

Kerkük polisi, IŞİD’lilerin Kerkük’ün dış mahallelerindeki Irak ordu güçlerine silahlı saldırı düzenlediğini duyurdu

Kerkük Polis Sözcüsü Amer Nuri, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “IŞİD’lilerin Irak ordusu ile Peşmerge güçleri arasındaki son sınır noktasında, 31. Tugay 8. Tümen komutanlığına saldırı düzenledi” dedi.

Saldırı sonucunda 4 Irak askerinin öldüğü bildirildi.

Amer Nuri, “Saldırıdan sonra Irak Müşterek Harekat Komutanlığı’nın Kerkük’teki karargah komutanı Tuğgeneral Ali el-Fariji olay yerine gitit ve IŞİD savaşçılarını takip etmek üzere bir operasyon başlattı” ifadelerini kullandı.

Bir güvenlik kaynağı ölen askerlerin Firas Kazum, Amer Nasser, Ahmed Kazem ve soyadı öğrenilemeyen Safaa isimli askerler olduğunu söyledi.

Bir IŞİD üssü bulunmuştu

Irak İçişleri Bakanlığı 18 Kasım 2022’de yaptığı açıklamada, Federal polisin, Kerkük’ün “Wadi Şahi” bölgesinde IŞİD’lilerin bir üssünu tespit ettiğini açıklamıştı.

Açıklamaya göre üste 15 kişilik yatma yeri, cep telefonları, tıbbi malzeme ve yiyecek bulunmuştu.

Irak Parlamento Başkanı Muhammed el Halbusi de, Dohuk Amerikan Üniversitesi’nde düzenlenen Ortadoğu Barış ve Güvenlik Konferansı’nda IŞİD tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

2021 yılında IŞİD’in Irak’ın farklı bölgelerinde 257 saldırı düzenlediği ve bu saldırılarda 387 kişinin öldüğü, 518 kişinin yaralandığı, 37 kişinin de kaçırıldığı bildirildi.

/RÛdaw/

İlginizi çekebilir