İranlı üst düzey komutan Suriye’de öldürüldü

İran Devrim Muhafızları’nın üst düzey bir isminin Suriye’de öldürüldüğü bildirildi.

İran medyası, ‘askeri danışman’ olarak görev yapan İsfahan Devrim Muhafızları Komutanlarından  Ebulfazl Alicani’nin Suriye’de öldürüldüğünü duyurdu.

İran medyası Alicani’nin nerede ve nasıl öldürüldüğüne dair bir ayrıntı vermedi.

Devrim Muhafızları’na yakın medyanın yayınladığı Ebulfazl Alicani’ye ait olduğu belirtilen fotoğrafta  tuğgeneral rütbesinde olduğu ve yakın zamanda naaşının İran’a nakledileceği belirtiliyor.

Defence Press’e göre, Ebulfazl Alicani İsfahan Devrim Muhafızları Komutanlarından biriydi ve 2013’ten beri Devrim Muhafızlarının Kara Kuvvetleri Amirul Mominin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Savaş Mühendisliği Eğitim Merkezinde çalışıyordu.

Geçen hafta Suriye hükümeti, İsrail’in İam banliyölerine veTartus yakınındaki bölgelere hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve diğer bazı Suriye kaynaklarına göre, Tartus’ta hedeflenen alanlar İran’a bağlı hava üssüydü. İran’dan Lübnan’a silah sevki için kullanılan geçici depolardan biri de Tartus’ta hedef alındı.

Son yıllarda İsrail, İran İslam Cumhuriyeti’nin mevzilerine ve Suriye’deki vekil milislerine yönelik saldırılarının yoğunluğunu artırdı.

 

/ rd /

İlginizi çekebilir