İran’ın saldırısında hayatını kaybeden Muhammed’in nişanlısı Rezan: Evimiz mezarlığa döndü

İran’ın saldırılarında hayatını kaybeden Muhammed’in nişanlısı Rezan, “Onu o kadar çok seviyorum ki ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok fazla hayalimiz vardı. Ben beyaz gelinlik giymeyi beklerken Muhammed beyaz kefen giydi. Evimiz, mezarlığa döndü ve siyahlar giydim” dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kürdistan Bölgesi’ne düzenlediği füze ve İHA saldırıları sonucu 15 kişi hayatını kaybederken, 46 kişi de yaralandı.

İran’ın Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ), İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) ve Kürdistan Özgürlük Partisi’ne (PAK) ait üs ve karargahlara düzenlediği saldırıların kurbanlarından biri de Muhammed Xelili idi.

Muhammed ile Rezan 8 ay önce nişanlanmış ve bu sonbaharda da düğün yapmayı düşünüyordu.

Ama 25 yaşındaki Muhammed, İran’ın Erbil’deki Koye ilçesinde düzenlediği saldırılarda hayatıın kaybetti.

Rûdaw’a konuşan Rezan, “Onu o kadar çok seviyorum ki ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok fazla hayalimiz vardı. Ben beyaz gelinlik giymeyi beklerken Muhammed beyaz kefen giydi. Evimiz, mezarlığa döndü ve siyahlar giydim” dedi.

Muhammed ve Rezan, tüm evlilik hazırlıklarını tamamlamış ve Koye’deki Amiri Kampı’nda bir ev alacaklardı. Büyük geleneksel bir düğün yapmayı düşünüyorlardı.

Rezan’ın babası İsmail de “Ben defle zurnayı hazırlamıştım. Büyük yankı bulacak bir Kürdi düğün olması için her tür hazırlığı yapmıştım” dedi.

Rezan ile Muhammed “02.02.2022”de yani 2 Şubat’ta nişanlanmışlardı.

Muhammed Xelili 2017’den beri Kürdistan Bölgesi’nde yaşıyordu ve HDK-İ’nin bir peşmergesiydi.

Peşmergeliğin yanı sıra futbol da oynayan Muhammed, Koye futbol kulübünde oynamayı planlıyordu.

Muhammed, İran’ın Koye’deki saldırısında 6 kişi ile birlikte hayatını kaybetti.

 

/ rûdaw /

 

İlginizi çekebilir