İran’dan Erbil ve Süleymaniye’deki İKDP ve Komele karargahlarına füze saldırısı

İran Erbil ve Süleymaniye’de HDK-İ ile Komelenin karargahlarını bir kez daha füze ve kamikaze İHA’larla hedef aldı. Koye’deki saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı.  

İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ) ve İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu’nun (Komele) Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki karargah ve mevzileri bu sabah bir kez daha füzelerle bombalandı.

HDK-İ İlişkiler Sorumlusu Heme Salih Kadiri, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, Koye’deki kale ve kampın füzelerle hedef alındığını söyledi.

Rkoye Kaymakamı Tarık Heyderi de, HDK-İ karargahının yanı sıra çevresindeki mevzilerin de bombalandığını bildirdi.

Heyderi, bombardımanlar nedeniyle şu ana kadar 5 Peşmergenin yaralandığını aktardı.

“1 şehit 8 yaralı var”

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzenci, saldırının ardından olay bölgesine ambulans ve sağlık ekiplerinin sevk edildiğini söyledi.

Bakan Berzenci, “Şu ana kadar hastanelere 1 şehit ile 8 yaralı nakledildi” dedi.

Süleymaniye’de Komele karargahı bombalandı

Komele üst düzey yöneticilerinden Osman Halili, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, en az üç insansız hava aracının Süleymaniye’nin Zirgwêz köyündeki üslerini hedef aldığını söyledi.

Sidekan Belediye Başkanı İhsan Çelebi de, İran’ın bu sabah itibariyle Erbil’in Soran ilçesi Sidakan kasabasındaki sınır bölgesini bombalamaya başladığını belirtti.

Erbil’de siren sesi

Üst düzey bir güvenlik kaynağı Rûdaw’a verdiği demeçte, Kürt örgütleri hedef alan saldırının ardından Erbil’deki ABD konsolosluğunda sirenlerin çaldığını aktardı.

İran üstlendi

Öte yandan saldırıyı İran Devrim Muhafızları Ordusu üstlendi. Devrim Muhazıfları’na ait telgram kanalında, Kürt örgütlerin karargahlarının füze ve insansız hava araçları ile bombalandığı bildirildi.

Fars News’e konuşan İranlı askeri kaynaklar da Devrim Muhafızları’nın Kürdistan Bölgesi’ndeki “muhalif grupları” insansız hava araçları ve füzelerle hedef aldığını söyledi.

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir