İran’dan ABD, İsrail, İngiltere ve Suudi Arabistan’a ‘sabrımız sona erebilir’ mesajı

İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib, “İran, bugüne kadar sağlam bir rasyonellikle stratejik sabrı benimsedi ancak düşmanlıkların devam etmesi durumunda bu stratejik sabrın devamı için herhangi bir garanti vermemektedir.” dedi.

İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib, ülkede ölümlere yol açan protestoların ABD, İsrail, İngiltere ile Suudi Arabistan’ın finanse ettiği medya tarafından kışkırtıldığını iddia ederek, “Suudi Arabistan’ın düşmanlığı devam ederse bu ülkeye karşı stratejik sabrının sona erebileceğini” söyledi.

İran resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre, İran İstihbarat Bakanı Hatib, ülkedeki protestolarda ölümlere yol açan olayları yabancı güçlerin kışkırttığını savundu.

Olayların ABD, İsrail, İngiltere ile Suudi Arabistan’ın finanse ettiği medya tarafından kışkırtıldığını savunan Hatib, “İran’ın bakış açısından, bölge ülkelerindeki herhangi bir istikrarsızlık bulaşıcıdır ve İran’daki herhangi bir istikrarsızlık da bölge ülkeleri için bulaşıcı olabilir.” dedi.

Bölgedeki istikrarsızlığın kaynağının bölge dışı aktörler olduğunu ifade eden Hatib, “İran, bugüne kadar sağlam bir rasyonellikle stratejik sabrı benimsedi ancak düşmanlıkların devam etmesi durumunda bu stratejik sabrın devamı için herhangi bir garanti vermemektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Hatib, “İran karşılık vermeye karar verirse bu ülkeler istikrar görmeyecektir.” ifadesini kullandı.

/Ajans/

İlginizi çekebilir