İran, Türkiye’ye doğal gaz sevkini 10 gün süreyle durdurdu: BOTAŞ tüketimde kısıtlama yapacak

İran Milli Gaz Şirketi (NIGC) teknik bir arızayı gerekçe göstererek Gürbulak giriş noktasından Türkiye’ye doğal gaz arzını 10 gün süreyle durdurdu. BOTAŞ’tan yapılan açıklamada, doğal gaz tüketiminde kısıtlamalar yapılacağı bildirildi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) duyurusuna göre, NIGC tarafından Türkiye’ye sağlanan gazın teslimat basıncı ve miktarı 17 Ocak itibarıyla azalmaya başladı ve doğal gaz alımı günlük kontrat miktarının yaklaşık üçte biri seviyesine kadar düştü.

NIGC tarafından BOTAŞ’a yapılan bildirimde, teknik bir arıza gerekçe gösterilerek, Gürbulak noktasından Türkiye’ye doğal gaz arzının mücbir sebepten dolayı 20 Ocak 2022 tarihinden itibaren 10 gün süreyle yapılamayacağı bildirildi

Benzer haberler

Bafil Talabani Moskova’da: Rusya Dışişleri Bakanı…

Leyla Zana: Güçlü olursak muhatap alınırız

“BOTAŞ’tan perşembe günü yapılan açıklamada “Ülkemizde Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gazın, İran tarafındaki doğal gaz iletim hattında meydana gelen bir arıza nedeniyle 10 gün süre ile yapılamayacağı bildirilmiştir.

Arızanın daha kısa sürede giderilmesi için İranlı muhataplarımızla gerekli girişimlerde bulunulmuş ve konu hassasiyetle takip edilmektedir. Elektrik ve doğal gaz sistem dengesinin korunması amacıyla yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santralleri ile sınırlı olmak ve kesinti planları önceden bildirilmek suretiyle, doğal gaz tüketiminde kısıtlamalar yapılacaktır.”

 

/en/

İlginizi çekebilir