İran ordusu Erbil ve Süleymaniye’ye füze ve dron saldırısı düzenledi

İran ordusu Rojhılat partilerinin Süleymaniye ile Erbil’deki kamplarını dron ve füzelerle bombaladı.

İran ordusu dün gece Rojhılat partilerinin Kürdistan Bölgesi’ndeki kamplarını bombaladı.

Edinilen bilgilere göre İran ordusu; HDK-İ’nin Erbil’in Koye ilçesi ile Cejnekan kamplarını yine Komela’nın (Devrimci Emekçiler Topluluğu) Süleymaniye’ye bağlı Zirguwêz ve Bane Gewre kamplarını dronlar ve füzelerle yoğun şekilde bombaladı.

Rûdaw’a konuşan Komela Politbüro Üyesi Aram Muderisî Süleymaniye’deki Bane Gewre ve Zirguwêzê kamplarının hedef alındığını açıkladı.

Muderisî, “Saldırı olacağını tahmin ettiğimiz için gerekli tedbirlerimizi almıştık” ifadelerini kullandı.

Komela Yönetim Kurulu Üyesi Newîd Mêhrawer ise saldırıda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını kaydetti.

Öte yandan İran Kürdistan Demokrat Partisi’nden (HDK-İ) yapılan açıklamada ise Erbil’e bağlı Koye ve Cejnekan kamplarının İran ordusu tarafından hedef alındığını herhangi bir can kaybının yaşanmadığını duyurdu.

Rûdaw’a konuşan HDK-İ İlişkiler Sorumlusu Muhammed Salih Kadirî, Koye’deki kampa 4 füze ve birkaç dron, Cêjnêkan’daki kamplarına ise 2 dronun  isabet ettiğini kaydetti.

HDK-İ yetkilisi, İran’ın olası saldırılarına karşı daha önceden tedbir aldıklarını ancak bazı ailelerin evlerinin tamamen yıkıldığını ve mağdur olduklarını sözlerine ekledi.

Saldırının hangi bölgeden yapıldığına dair bir bilgilerinin olmadığını söyleyen Kadirî, “Bu tür saldırılar genellikle Urmiye sınırından gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

Koye Kaymakamı Tarık Haydari ise, HDK-İ kampına 3 füze atıldığını, füzelerden ikisinin kampın sağlık merkezine isabet ettiğini kaydetti.

İran tehdit etmişti

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani Rojhılatlı Kürt partilere karşı “sınırı korumamaları halinde” Kürdistan Bölgesi’ne karadan operasyon başlatılacağı tehdidinde bulunmuştu.

Associated Press’in haberine göre, İsmail Kaani geçtiğimiz Pazartesi günü sürpriz bir şekilde Bağdat’ı ziyaret etti.

Başbakan Muhammed Şia Sudani ve Koordinasyon Çerçevesi ittifakının diğer liderlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Latif Reşid ile de bir araya gelen Kaani, Irak ordusunun Rojhılatlı Kürt örgütlere karşı sınırı güçlendirmemesi halinde Kürdistan Bölgesi’ne yönelik kara harekatı başlatılacağı yönünde tehdit etti.

İsmini vermek istemeyen iki Şii yetkili, İran’ın iki şart ileri sürdüğünü ve bu şartları yerine getirmezlerse Kürdistan Bölgesi’ne kara harekatı başlatacağını söyledi.

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir