İran, Kürdistan Bölgesi’ndeki birçok alanı havadan ve karadan bombaladı

 İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun (Pasdaran), Kürdistan Bölgesel Yönetiminin başkenti Erbil’in Soran ilçesi Sidakan kasabasında sınır bölgelerini topçu ateşine tuttuğu bildirildi. Aynı saatlerde İran’a ait SİHA’ların da Similan kasabasındaki Rost Vadisi’ni bombaladığı bildirildi.

Bölgedeki Berbizin köyü muhtarı Muhammed Mecid, „Saat 08:00’da İran askerleri Berbizin yaylasını havan topları ile vurmaya başladı. Bombardıman aralıklarla devam ediyor” dedi.

Sidakan kasabası müdürü İhsan Çelebi de, „Bombardıman yerleşim yerlerinden uzak olduğu için şu ana kadar maddi veya maddi bir hasar olmadı“ diye belirtti.

Rûdaw’ın haberine göre, İran Devrim Muhafızları ordusu, Dolmeydan tepelerine konuşlandırdığı topçu bataryaları ile Bradost bölgesini uzun menzilli toplarla bombalıyor.

Öte yandan İran askerleri, Sine vilayetine bağlı Bane kentinde 5 kişilik bir silahlı grubu tutukladıklarını da açıkladı. Ancak tutuklananların hangi örgüte bağlı oldukları açıklanmadı.

İran SİHA’ları Rost Vadisi’ni bombaladı

Öte yandan Similan kasabası müdürü Şaxewan Wertî, İran ordusuna SİHA’ların Kandil Dağı’nın kuzey batısındaki Rost Vadisini bombaladığını söyledi.

Werti, sabah saat 09:00 sıralarında gerçekleşen saldırıda herhangi bir can kaybı olmadığını bildirdi.

Rûdaw’a konuşan İran-Kürdistan Demokrat Partisi’nden (KDP-İ) kaynaklar ise  İran ordusunun Gelale’yi SİHA’larla, Berbizin yayalalarını da havan topları ile bombaladığını belirtti.

Rojhılat, Emekçiler Partisi (Komeley Zehmetkêşan) Sözcüsü Aram Muderrisi, SİHA’ların kendilerine ait karargahın çevresini vurduğunu ancak herhangi bir can kaybı olmadığını söyledi.

Rost Vadisi, Erbil’in Çoman ilçesine bağlı Similan kasabasında yer alıyor. Vadi, başkent Erbil’den 165 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

 

/rd/

İlginizi çekebilir