İran Devrim Muhafızları Ordusu, sivil insanların hedef alınarak öldürülmesini “Düşmanı tanıtamadığımız için 300 kişi öldürüldü” sözleriyle savundu

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Hacızade, “Düşmanı tanıtamadığımız için bu iki ayda 300’den fazla insan öldürüldü veya şehit oldu” ifadelerini kullandı.

İran’da Mahsa Jîna Amini’nin ahlak polisi tarafından katledilmesinin ardından patlak veren protestolarda güvenlik güçlerinin kullandığı şiddet oranı artarken, İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, güvenlik güçlerinin de aralarında olduğu 300’den fazla kişinin öldüğü belirtti. İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA) adlı web sitesine göre ise protestolarda şimdiye kadar en az 451 kişi hayatını kaybetti.

AA’nın aktardığına göre, “Ayaklanmalara aldananlar karşı devrimci değil, bizim çocuklarımız ve halkımızın bir parçasıdır” diyen Hacızade, “Düşmanı tanıtamadığımız için bu iki ayda 300’den fazla insan öldürüldü veya şehit oldu” ifadelerini kullandı.

TUTUKLANAN FUTBOLCU KEFALETLE SERBEST IRAKILDI

Benzer haberler

Ayla Akat Ata: Şimdi sandığa gitme ve mührü DEM’e…

Bafil Talabani Moskova’da: Rusya Dışişleri Bakanı…

 

Öte yandan, ‘Milli Takım’a hakaret ve rejim aleyhinde propaganda yapmak’ suçlarından 24 Kasım’da tutuklanan İran Birinci Ligi ekiplerinden Huzistan Fulad Takımı’nın oyuncusu Vurya Gafuri’nin, serbest bırakıldığı bildirildi. İran Yargı Erkine bağlı Mizan Haber Ajansı’na göre, geçen hafta tutuklanan Gafuri, kefaletle serbest kaldı. Haberde, “Vurya Gafuri, bu sabah savcılığa sevk edilerek son adli soruşturmanın ardından cezaevinden tahliye edildi” ifadelerine yer verildi.

Protestolar sırasında güvenlik güçlerinin saldırılarını ve ülke yönetiminin tutumunu birçok kez eleştiren Gafuri, 24 Kasım’da “İran Milli Takımı’na hakaret ve rejim aleyhinde propaganda yapmak” suçlarından tutuklanmıştı.

Kaynak: Duvar

İlginizi çekebilir