İran Cumhurbaşkanı Reisi: Türkiye Suriye’den çekilmeli

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Suriye Devlet Başkanı Esad daveti üzerine gittiği Şam’da iki gün resmi temaslarda bulundu.
Reisi, Suriye’de 12 yıldır devam eden içi savaştan beri Suriye’yi ziyaret eden ilk İran Cumhurbaşkanı oldu. Suriye ziyaretinde Suriye resmi haber ajansı “SANA” ve Al-Suriya TV’ye konuşan Reisi, verdiği röportajda Türkiye’nin Suriye’ye yönelik saldırılarına da ve işgal bölgelerine de değindi.
Benzer haberler
İran, Rusya ve Türkiye’nin katılımıyla gerçekleştirilen Astana toplantısını hatırlatan Reisi, “Tüm Suriye topraklarının Suriye devletine geri verilmesi ve Suriye topraklarının bütünlüğünün korunması gerektiğini vurguladık. Türkiye, Suriye sınırının bazı noktalarında güvensizlik hissediyor. Kendilerine çözümün Suriye hükümetinin tüm topraklarında egemenliğini sağlamasından geçtiğini söyledik. Güvensizliği önlemenin yolu Türklerin Suriye topraklarını kontrol etmesi değildir. Evet, anlıyoruz Suriye’ye komşu bazı ülkelerin korkuları var ama bu endişe ve kaygıların çözümü bu toprakların Suriye egemenliğine geri verilmesidir. Bizim vurguladığımız şey, Suriye topraklarının bütünlüğü ve birliğinin korunması, egemenliğin sağlanması gerektiğidir” ifadelerini kullandı.
Reisi, Türkiye’nin askerlerinin Suriye’de olmaması gerektiğini, Suriye’nin egemenliği için bunun sağlanması gerektiğini belirtti.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir