İran Cumhurbaşkanı Reisi rejim karşıtlarını tehdit etti: Eylemler bastırılacak

İran’da 22 yaşındaki Kürt kadın Mahsa Amini’nin “örtünme kurallarına uymadığı” gerekçesiyle ‘ahlak polisi’ tarafından gözaltına alınması ve gözaltında hayatını kaybetmesinden bir hafta sonra, ülkenin dört bir yanında protestolar sürüyor.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, protestolarla “kararlı bir şekilde ilgilenileceğini” söyledi.

The Guardian’da yer alan habere göre, İran’da başlayan gösteriler 31 vilayete ve neredeyse bütün şehir merkezlerine yayıldı. Güvenlik güçleriyle çıkan çatışmalarda şu ana kadar en az 41 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İranlı yetkililer şu ana kadar beş güvenlik görevlinin de yaşamını yitirdiğini söyledi.

Benzer haberler

Ermenistan’da bankalar, Rusya’nın Mir…

İsrail Halep’i vurdu: En az 38 ölü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, protestolarla ilgili olarak “komplocuların tetiklediğini” söyleyerek “ülkenin güvenlik ve sükûnetine karşı olanların bastırılacağını” belirtti.

Tahran’da 13 Eylül’de ahlak polisi olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra hastaneye kaldırılan Mahsa Amini, 16 Eylül’de hayatını kaybetmişti. Tahran Emniyet Müdürlüğü Mahsa Amini’nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, Amini’nin uygun olmayan başörtüsü nedeniyle gözaltına alındığını ve ardından karakolda hiçbir fiziki temas olmadan baygınlık geçirdiğini belirtmişti.

/ t24 /

İlginizi çekebilir