İran: Askerlerin öldürdüğü 10 yaşındaki Kian’ın annesi işten atıldı

İran’da rejim karşıtı protestoların beşinci ayında, devlet güçleri aktivistleri ve gazetecileri tutuklamaya, mahkemeler de tutuklulara ağır cezalar vermeye devam ediyor.

Benzer haberler

Uluslararası Af Örgütü: Dünyada İnsan Haklarının Durumu…

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, CHP lideri Özel’le…

En son vakada, Kian Pirfalak’ın annesi bir okuldaki işinden men edildi. On yaşındaki Kian Pirfalak, 16 Kasım’da güneybatıdaki Kuzistan eyaletinin İzeh kentinde askerler tarafından vurularak öldürülmüştü.

İran Öğretmenler Ticaret Derneği Koordinasyon Konseyi’ne göre, eğitim bakanlığı Kian’ın annesi Zeynab Mollaie-Rad’ı Cumartesi günü makama çağırdı ve ona „bir sonraki duyuruya kadar okula gitmemesi gerektiğini“ söyledi.

Bu arada batıdaki Hamedan kentindeki bir üniversitenin eski çalışanı Ahmad Raisi’nin kardeşi de, tutuklu olan Ahmad’ın bir hücreye atıldığını ve son 10 gündür açlık grevinde olduğunu bildirdi.

Öte yandan İran’a ilişkin olarak yayınlanan raporlarda mahkumların gözaltında işkence gördüğü belirtiliyor. Aktivistler, Gonabadi Derviş tarikatına mensup bir tutuklu olan Mazaher Haydari’nin de geçen hafta güneydeki Çabahar hapishanesinden batıdaki Şahrekord’a sürgün edildiğini söylüyor. Haydari, daha önce kendisine işkence edildiğini ve zorla itirafta bulunulduğunu bildirmişti.

Yargı, tutuklulara ağır cezalar vermeye devam ediyor. Fotoğrafçı ve sivil aktivist Reyhaneh Taravati, „rejim aleyhinde toplantı ve propaganda yapmak“ suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Evin cezaevine giden Shahr haber ajansı muhabiri Melika Heşemi de tutuklandı.

/Kaynak: .iranintl.com/

İlginizi çekebilir