İran askerlerinden Kürt kolbere işkence

Rojhılat’ın Kirmaşan vilayetinde İran askerlerinin yakaladıkları Kürt kolberi feci şekilde dövdüklerini gösteren görüntüler büyük tepki topladı. Öte yandan İran askerleri Sine kentinde de bir kolberi ateş ederek öldürdü.

İran Sınır Muhafızları’nın Rojhılat (Doğu Kürdistan) ile Kürdistan Bölgesi arasındaki sınır bölgelerde kaçakçılık yapan Kürt kolberlere yönelik şiddetini belgeleyen yeni bir görüntü, sosyal medyada ve haber sitelerinde paylaşıldı.

Kirmaşan vilayetine bağlı Pawe kenti Nudşa sınırında çekildiği belirtilen görüntülerde, bir kaç askerin bir kolberi yakalayıp feci şekilde dövdüğü görülüyor.

Geçen Pazar günü (dün) çekildiği belirtilen görüntülerde, askerlerin ayrıca yakaladıkları kişiye Farsça hakaret ettikleri duyuluyor.

Sosyal medya üzerinden tepkilere neden olan olayda, Kürt kolberin sınırın diğer tarafına iki bidon benzin götürdüğü için işkenceye uğradığı belirtildi.

Benzer haberler

İran askerleri bir kolberi daha katletti

Öte yandan Hengaw İnsan Hakları Örgütü, İran askerlerinin 7 Ağustos 2022 günü Sine vilayetine bağlı Bane kenti Serdaw sınırında Hejar Ferec adında bir kolberi ateş ederek öldürdüğünü duyurdu.

Açıklamada, hiç bir uyarı yapılmadan öldürülen Hejar Ferec’in Bane’nin Zerbine köyü nüfusuna kayıltı olduğu belirtildi.

İran askerleri 22 Temmuz’da da Bane kenti sınırında henüz 3 ay önce evlenen 25 yaşındaki kolber Sadullah Yunusi’yi öldürmüştü.

Geleh Sureh köyünde ikamet eden kardeşlerin ateş edilmeden önce hiçbir uyarı yapılmadığı belirtilmişti.

 

/rd/

İlginizi çekebilir