İran: Ankara – Şam ilişkilerin yeniden inşası hem kendilerinin hem de bölgenin yararına olacaktır

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Ankara ile Şam arasındaki ilişkilerin yeniden inşasının bölgenin yararına olacağını umduklarını belirterek Türkiye’yi Suriye’ye yönelik politikalarını düzeltmeye çağırdı.

Nasser Kanaani Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, ”İran’ın her zaman Türk hükümetinin Suriye’deki gelişmelere ilişkin görüşünü düzeltmesinin daha iyi olduğunu savunduğunu” söyledi.

İran’ın hem Türk yetkililerle ikili görüşmelerde hem de Astana formatı çerçevesinde Türkiye ile Suriye konusunda iyi müzakereler yürüttüğünü kaydetti.

Benzer haberler

HRW: Türkiye’nin işgal ettiği ‘Güvenli…

ABD, İsrail’i ‘soykırım’ ile suçlayan BM raporunu…

“Türk yetkililerin söyledikleri cesaret verici. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin hem kendi çıkarlarına hem de bölgenin yararına olacak şekilde yeniden inşasını görmeyi umuyoruz” dedi.

Bölgesel ve bölge dışı hükümetlerin Suriye’deki gelişmelere uyum sağlamaya başladığı gerçekçi yaklaşıma işaret eden Kanaani, Arap ülkesindeki krizin bazı ülkelerin mantıksız davranışlarının sonucu olduğunu söyledi.

Sözcü, ”Suriye’de yeni koşulların oluşumuna tanık oluyoruz, bu da Suriye hükümetinin kritik durumu atlattığı ve terörle mücadelede büyük başarılar elde ettiği anlamına geliyor” dedi. ”Suriye’den haksız yere ayrılan ülkelerin yavaş yavaş geri döndüklerini” de iddia etti. 

 

/ Kaynak: Al-Manar /

İlginizi çekebilir