Irak dünkü saldırılar nedeniyle İran’a nota verdi

Irak, Kürdistan Bölgesi’ndeki Komele, İ-KDP ve PAK örgütlerine ait karargahlara düzenlediği hava saldırıları nedeniyle İran’a nota verdi…

Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İran’ın Bağdat Büyükelçisi Muhammed Kazım Al-Sadık’ın bakanlığa çağrıldığı belirtildi.

Açıklamada, „İran’ın, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı köylere yönelik insansız hava araçları ve füzelerle düzenlediği ve aralarında kadınlar ile çocukların da bulunduğu Iraklı bazı sivillerin ölümüne neden olan hava saldırılarından dolayı İran Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrılarak kendisine sert bir nota verildi.“ ifadeleri kullanıldı.

Benzer haberler

64 yazar ve sanatçıdan çağrı: Taksim Meydanı 1 Mayıs…

Beyaz Saray: Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir…

İran güçlerinin Irak’ın egemenliğine ve topraklarına yönelik devam eden saldırılarının bir kez daha kınandığı açıklamada, İran’ın Irak kentlerindeki sivil halkı hedef alması karşısında sessiz kalınmayacağı kaydedildi.

İran’dan Irak’ın egemenliğine saygı duymasının istendiği açıklamada, Tahran yönetimine Irak’a yönelik askeri eylem ve silah dilini kullanmaktan uzak durması çağrısı yapıldı.

/ Ajans /

İlginizi çekebilir