Irak Dışişleri Bakanı: Ezidi Soykırımı’nı tanıdığı için Almanya’ya teşekkür ediyoruz

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Ezidi Soykırımı’nı tanıdığı için Almanya Parlamentosu’na teşekkür etti.

Bağdat’ı ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile görüşen Fuad Hüseyin, Almanya’nın sağladığı Milan tipi silahların IŞİD’le mücadelede önemli bir rol oynadığını belirtti.

İkilinin düzenlediği basın toplantısında Berlin-Bağdat ilişkilerinin önemine değinen Hüseyin, “Alman Milan silahları IŞİD saldırılarını, özellikle de tanklarla yapılan saldırıları püskürtmekte önemli bir rol oynadı” dedi.

Benzer haberler

AİHM, bylock kullandığı için mahkum olan emekli büyükelçiyi…

Fransa’da evlere polis baskınları: Demokratik Kürt Toplum…

Almanya’nın yeniden inşa sürecine katıldığını kaydeden Hüseyin, “IŞİD’le savaşta yıkılan şehirlerin yeniden inşası sürecindeki iş birliği için Almanya Hükümeti’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Almanya Parlamentosu, 19 Ocak’ta Ezidi Soykırımı’nı kabul etmişti. Bu konuya değinen Irak Dışişleri Bakanı, “Ezidilere karşı yapılan ihlalleri soykırım kategorisinde değerlendirdiği için Almanya Federal Parlamentosu’na teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hüseyin, Irak’taki Almanya şirketlerinin Irak ekonomisindeki rolüne dair değerlendirmelerde bulunarak “Irak’ın kendi ekonomisini ve altyapısını oluşturmak için Almanya’nın kapasitesine ihtiyacı olduğunu yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

/rûdaw/

İlginizi çekebilir