İmamoğlu: Türkiye için yeni bir dönem başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘YSK üyelerine hakaret’ suçundan siyaset yasağı konulmasının ardından altı siyasi parti lideri Saraçhane’de  ‘destek toplantısında’ bir araya geliyor. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saraçhane’de yapılacak destek toplantısına hastane randevusu nedeniyle katılamayacağını açıkladı.

“Millet, İradesine Sahip Çıkıyor” Mitingi’nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Siz ne derseniz o olur. Bu ülkeyi yönetenlerin milletimizle, sizinle ne alıp veremediği var? Sizden ne istiyorlar? 31 Mart’ta oyunuzu kullandınız, saymadılar. Sizin tertemiz helal oyunuzu iptal ettiler. Sizin seçtiğiniz yönetime tam üçbuçuk yıldır kamu bankalarından bir kuruş vermiyorlar. Bizler dışarıdan krediler, fonlar bulup getiriyoruz. Farklı bahanelerle aylar geçiyor, yıllar geçiyor bir imza atıp oy vermiyorlar. 16 milyon insanımızdan ne istiyor bu insanlar?

Siz iki kere üst üste belediye başkanı seçtiniz Onlar sizin seçtiğiniz belediye başkanını görevden alıp hapsetmek için mahkemeden karar çıkardılar. Üstelik baktılar mahkemenin hakimi istedikleri gibi karar vermeyecek, onu sürüp başka bir hakim getirerek karar çıkarttılar. Allah aşkına bu ülkeyi yönetenlerin sizinle ne dertleri var? Sizinle alıp veremediği ne var? 

“Hükümet istifa sloganlarının atılması” üzerine “Öyle kolay kaçmak yok, diyen İmamoğlu, “Onları gönderecek 6 siyasi partinin lideri burada.” ifadesini kullandı.

Hükümete yönelik, “Bunlar hasta, hem de çok hasta. Bunlar milletin iradesine karşı alerjisi olan insanlar. Kendilerinden yana karar çıkarsa sorun yok ama farklı karar çıkarsa sorunçıkıyor. Milli iradeyi geçersiz kılmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama yapsınlar. Nafile.”

İmamoğlu şöyle konuştu:

“Ne hukuk ne ahlak gözetiyorlar. Ne din, ne iman gözetiyorlar. Gözleri hiçbir şey görmüyor. Bugün burada işte bu büyük kalabalığı harekete geçiren sizin ortak vicdanıdır. Hepimiz birbirimiz için buradayız. Haksızlığa karşı buradayız. Haksızlığa ve adaletsizliğe karşı buradayız. Milyonlarca insan harekete geçiyor. Demokrasi ve özgürlük için, hak, hukuk, adalet için ayağa kalkıyor. Bu bir adalet refleksidir. Bunlar açıkçası vicdansızlığın olduğu, haksız yere milletin mağdur edildiği anlarda oldu. Milletin iradesine alerjin varsa seçim sonuçlarını hazmedemiyorsan, tavsiyemiz; siyaset yapmayacaksınız. 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımızı bir ve eşit görmüyorsan biz yönetiyoruz diyemezsiniz. Bu ülkeyi yönetmiyorsunuz. Sadece birtakım çıkar gruplarını, birtakım odakları yönetiyorsunuz. İstanbul’da bir israf düzeni kurdular, sonsuza kadar sürsün istiyorlar.” 

“Bugün yaşadıklarımız, bu yüzden” diyen İmamoğlu, israf düzenine son verdiklerini belirterek, İstanbul’da insaf düzeni kurduklarını belirtti.

İmamoğlu şöyle devam etti:

“İstanbul 3,5 yıldır vicdana uygun bir şekilde yönetiliyor. İstanbullunun vicdansız, mantıksız, adaletsiz ve adaletsiz bir yönetime tahammülü yok. Türkiye de aynen bu şiarla görevini yapan 11 belediye başkanı sayesinde artık israf düzenini milletimiz istemiyor. Vatandaşın iradesini yok saymak için uğraşıyorlar. Cumhuriyet çok değerli bir rejim. Cumhuriyet, yöneticinin haddini bildiği bir rejimdir. Halkın oylarıyla seçtiği bir kişiyi görevden almak haddini bilmemektir.”

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyor.” sözüne atıfla konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunu belirterek, “Milli egemenliği kayıtsız şartısz kabul edenlerin yanında duracağız. Adres, burası Altılı Masa.” diye konuştu. 

İmamoğlu: Altılı Masa’nın en çalışkan neferi olacağım

İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Altılı Masa’nın en çalışkan neferi olacağım. Hepinizin huzurunda söz veriyorum. Ben ortak akla, otak aklın iaredesine inanıyorum. Toplumun ortak geleceği inşa edeceğine inanıyorum. Onların dikte ettiği kararlardan korkmuyorum. Çok şanslıyım, benim arkamda İstanbullular, benim arkamda 16 milyon İstanbullu var. Bu milletin birliğine, özellikle bu birliği inşa etmeye karar vermiş, Büyük Türkiye İttifakı var. Sizler şu anda burada, tam da burada bu iradeye güç kattınız.” 

“Sadece küçük bir azınlığın değil, her etnik kökenin, her inancın mutlu olduğu bir memleket istiyoruz. Hiç kimsenin yargıyı sopa gibi kullanmadığı bir Türkiye istiyoruz. Allah’a güveniyorum. Yaradanıma sığınıyorum. Sizlere güveniyorum. Siz, iradenize set koymak isteyenlere iki kez günlerini gösterdiniz.” 

İmamoğlu, akşam ezanı okunduğu sırada konuşmasını kesti ve mitinge gelenlerden dua etmelerini istedi.

Ekrem İmamoğlu: Her şey çok güzel olacak

Asla öfkeye kapılmayacağız ama hep birlikte kararlı olacağız. Bu dava bana açılmış bir dava değil. Bu dava ülke davası. Bu, adalet ve eşitlik davası. 2023 çok güzel olacak. Sadece benim ya da senin için değil, tüm vatandaşlarımız için çok güzel olacak. Çocuklarımız, gençlerimiz kazanacak. Hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Her şey çok güzel olacak. 

İlginizi çekebilir