İbrahim Kalın, Alman medyasına konuştu: Seçim sonucu ne olursa olsun saygılıyız

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Alman medyasına verdiği röportajda, hükümetin olası bir seçim yenilgisini kabul etmeyeceğine dair endişelerin yersiz olduğunu belirterek, “Sonuç ne olursa olsun saygı duyuyoruz” dedi.

Kalın, Alman Die zeit gazetesinin sorularını yanıtladı. Yaklaşan 14 Mayıs seçimleriyle ilgili hükümetin olası bir seçim yenilgisini kabul etmeyeceğine dair endişelerin yersiz olduğunu belirten Kalın, “Son 21 yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok seçime, genel seçime, yerel seçime, referandumlara katıldı. Bu seçim onun 17’nci seçimi olacak. Seçim sonucunu hiç sorgulamadı. Sonuç ne olursa olsun seçim sonucuna saygı duyuyoruz” dedi.

Halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği desteğin artarak sürdüğünü söyleyen Kalın, “Demokratik bir yarış içerisindeyiz ve bu yarış henüz bitmedi. En son 2018’de Cumhurbaşkanımız yüzde 52,6 ile seçimi kazandı, bakalım nasıl olacak. Bu başarı öyküsünü devam ettireceğimize ve insanların ezici bir çoğunlukla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy vermeye devam edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

/t24/

İlginizi çekebilir