Hiranur Vakfı internet sitesini kapattı

Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını evlendirmesi ve yıllarca süren istismarı ile gündeme gelen Hiranur Vakfı, dün hacklenmesinin ardından internet sitesini kapattı.

Hiranur Vakfının internet sitesi dün hacklenmişti. Sitenin anasayfasına Mustafa Kemal Atatürk’ün gericiliği sembolize eden dört başlı canavarı “İnkılap” kılıcı ile öldürmesine dair illüstrasyon konuldu. Altında ise Mustafa Kemal’in “Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar (aslı ‘meczuplar’) memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır” ifadelerine yer verildi.

Vakıf hacklenmesinin ardından siteyi kapattı.

BirGün gazetesi yazarı Timur Soykan, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Gümüşel’in kızı H.K.G.’in, babasının kendisini altı yaşındayken, o dönem 29 yaşında olan Kadir İstekli ile imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’ ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi olduğunu yazmıştı. İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı, kurucuları Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını altı yaşındayken evlendirmesi ve çocukluğu boyunca istismarına yol açmasının ülke gündemine oturmasının ardından sitelerinde bir açıklama yayımlamıştı.

“Vakanın aile içerisinde yaşandığını” belirten Vakıf, “hukuk sistemine güvendiklerini” de vurgulamıştı. Davanın duyulması sonrası Gümüşel’in isminin geçtiği metinleri internet sitesinden çıkaran vakıf, açıklamasında da “Hukuk sistemimize güveniyoruz ve mahkemenin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Hacklenmeden önce sitenin anasayfasında bu açıklama yer alıyordu.

Kaynak: evrensel

İlginizi çekebilir