Hengaw: İran güçleri Rojhılat’ta iki genci öldürdü; çok sayıda yaralı var

Rojhılat ve İran’da alınan üç günlük grev kararıyla birlikte dün Rojhılat’ın (Doğu Kürdistan) birçok yerinde protesto gösterileri düzenlendi. Gösterileri bastırmaya çalışan İran güvenlik güçleri göstericilere gerçek mermilerle müdahale etti.

Dün akşam başta Seqiz, Sine, Bokan, Mahabad, Urmiye, Divandere, Merivan, Kamyaran, Kurwe, Kırmaşan, Ciwanro, Rewanser ve İlam olmak üzere Rojhılat’ın birçok yerinde protesto gösterileri düzenlendi.

İnsan Hakları Örgütü Hengaw, “İran güçlerinin açtığı ateş sonucunda iki genç yaşamını yitirdi. Çok sayıda da yaralı var” açıklamasını yaptı.

Hengaw Yönetim Kurulu Üyesi Erselan Yarahmedi, Rûdaw’a yaptığı açıklamada “Kamêran’da, Fuad Muhammedi (27) adlı genç, İran güçlerinin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitirdi. Üçü ağır olmak üzere çok sayıda yaralı var” dedi.

Sine’deki gösterilerde de İsa Bigleri adlı genç yaşamını yitirirken bazılarının durumu ağır olmak üzere çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor.

İran basını, Bokan’daki gösterilerde Devrim Muhafızları Komutanu Rıza Elmasi’nin öldürüldüğünü aktardı. Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre ise Bokan’da 8 gösterici yaralandı.

Dün akşam Rojhılat’taki gösterilerde tansiyonun oldukça yüksek olduğu bildiriliyor.

/rûdaw/

İlginizi çekebilir