HDP’nin ‘Hazinemiz halkımızdır’ kampanyasına destek artıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP), kapatma davası kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi’nce partinin Hazine yardımı yapılan hesaplarına bloke konulmasına karşı “Hazinemiz halkımızdır” kampanyası başlattı.

Parti tabanının yoğun talebi üzerine startı verilen kampanya kapsamında sosyal medyada #HazinemizHalkımız hashtagıyla çalışma başlatıldı.

Çalışmaya HDP’nin bileşen partilerin yanı sıra halktan da yoğun destek verildi.

BİLEŞENLERDEN VİDEOLU DESTEK

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri İbrahim Akın ve Çiğdem Kılıçgün Uçar, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Sözcüsü Kezban Konukçu, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren de video ile destek verdi.

SANCAR VE BULDAN: HAZİNEMİZ HALKIMIZ

HDP Eş Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan da video ile çağrıda bulundu. HDP’ye yönelik bloke kararını gasp olarak değerlendiren Sancar, “Hakkımız olan hazine yardımına hukuksuzca bloke konuldu. Buna karşı tüm halkı dayanışmaya çağırıyoruz. Hazinemiz halkımız” dedi.

HDP’nin AYM bloke kararını siyasi olduğuna dikkat çeken Buldan, şunları söyledi: “Halkımız partisine sahip çıkacak ve bu kampanyada gücü yettiği kadar manevi ve maddi olarak yanımızda olacak. Bir kez daha ifade ediyoruz: Hazinemiz halkımız”

‘HDP HALKTIR HALK BURADA’

Türkiye ve Kurdistan’ın her yanında HDP’nin kampanyasına destek veren kitle gönderdiği ücretlerin açıklama kısmında, “HDP halktır halk burada,  “Birlikte Kazanacağız”, “Dayanışma yaşatır”, “Kızım için”, “Sevdiğim kızla 20 liramız vardı çay içmek için buraya gönderdik”, “Kusura bakmayın öğrenciden bu kadar”, açıklaması yaptı.

Yardım için:

#HazinemizHalkımız HDP Genel Merkezi – Denizbank Diyarbakır Plaza Şubesi

IBAN: TR86 0013 4000 0129 7504 9000 01

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir