HDP’li Sarısaç: Van’da 6 yılda 3 bin 957 işyeri kapandı

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Van’da Ocak 2019 ile Haziran 2020 döneminde 839 işyerinin kapandığını, son 6 yılda bu sayının 3 bin 957 olduğunu kaydetti. Kredi ve kredi kartında takibe düşme konusunda ise Van’ın Türkiye genelinde 6’ncı sırada olduğunu kaydetti.

Twitter’dan bakanlığa verdiği soru önergesine gelen cevabı paylaşan Muarat Sarısaç, “Ticaret Bakanı’nın önergemize verdiği cevaba göre; #Van’da Ocak 2019 ile Haziran 2020 döneminde kapanan işyeri sayısı 839. #Van’da son 6 yılda bu sayı 3957. Kredi ve kredi kartında takibe düşme konusunda ise şehrimiz 6’ncı sırada. Bu tablo, AKP’nin eseri!” dedi.

Sosyal medya hesabından Van’daki ekonomik sorunlarla ilgili Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayı paylaşan Sarısaç sunları söyledi:

Benzer haberler

Ermenistan’da bankalar, Rusya’nın Mir…

İsrail Halep’i vurdu: En az 38 ölü

“AKP’nin Finans politiği halkı borçlandırma üzerine kurulmuştur. İktidarın yurttaşı bağımlı hale getiren politikaları pandemi süreci ile beraber esnafı, tüccarı, şirketleri büyük bir ekonomik çöküşle karşı karşıya getirmiştir… Van’daki krizler de artık çoklu bir hale geldi. Ekonomik krizlerden tutun da sosyal-siyasal krizlere kadar birçok krizi yaşıyor Van’daki sorunlar artık yapısaldır. Hem depremde Vanlılara verilen sözlerin tutulmaması, sonrasında pandemi onunla birlikte Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılmaması, yani diğer bütün kapılar açılırken Kapıköy Sınır Kapısının açılmaması, sonrasında kayyumların Van’ı hem tüketen hem de işgal eden anlayışından dolayı Vanlılar çok büyük krizler yaşıyorlar. Hem esnaf hem tüccar hem de vatandaşlar büyük sorunlar yaşıyor.”

/rd/
İlginizi çekebilir