HDP’li Paylan: İletişim Başkanlığı dezenformasyon başkanlığı gibi çalışıyor

Meclis Genel Kurulu’nda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin 8’inci turunda, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kurumlarının bütçesi görüşülüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Garo Paylan, dezenformasyon yasasına ilişkin konuştu. 
PROPAGANDA BAKANLIĞI 
Tek adam rejiminin bir propaganda bakanlığı olduğunu belirten Paylan, İletişim Başkanlığı’nın tekçiliği amaçlayan bir başkanlık olarak kurulduğunu belirtti. Paylan, “Başına da Fahrettin Altun atandı, amacı tek ses yaratmak, buna aykırı her sesi de kriminalize etmek. George Orwell’in bir romanında hakikat başkanlığının tanımını yapmıştı, tamda romana uygun bir bakanlık kuruldu. Bu gerçeğe aykırı her bilgiyi dezenformasyon sayıyor Fahrettin Altun. Dezenformasyon bülteni aktarıyor, bunları incelemedim, inanın dezenformasyonla dolu. 6 yaşındaki bir çocuğun istismar edilmesi konusunda bir infial var. Hepimiz infial halindeyiz, meseleye bir çözüm arıyoruz. İletişim Başkanlığı ne yapıyor? Dezenformasyon bülteni var, bununla ilgili tek bir haber var. ‘Aile Bakanı iki yıldır neredeydi’ hakkında dezenformasyon var diyor. Bu gerçek mi? Size ulaşan bilgiler dahilinde bu gerçek mi yoksa dezenformasyon mu? Gerçek nedir?” diye sordu.
‘GERÇEKLERLE DEZENFORMASYON BİRBİRİNE UYUYOR MU?’
Hiranur Vakfı kurucusunun kızını 6 yaşında evlendirildiğini ve sistematik istismara maruz bırakıldığına vurgu yapan Paylan, H.K.G.’nin 30 Kasım 2020’de ŞÖNİM’e başvurduğunu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kendisini korumasını istediğini kaydetti. Paylan, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ne zaman harekete geçiyor, Timur Soykan bu rezaleti ortaya çıkardığı zaman. O zaman müdahil oluyor. Bu gerçekle, bu dezenformasyon birbirine uyuyor mu? Bu nedenle İletişim Başkanlığı dezenformasyon başkanlığıdır. Tek adam rejimlerinde bilgiyi tekleştirmeye çalışıyorlar. Toplumu bölerler, bu anlamda bölücü başkanlıktır. Cumhur İttifakını makul sayacak, geri kalan her şeyi her siyasi partiyi, her düşünceyi bir öteki sayacak. Düşmana ihtiyacı var, düşman gördüklerini kriminalize edecek. Aşırı güvenlikçi politikalarla ilgili bir rıza aranıyor. Ne yapmanız lazım. İçerde baskı politikalarını ortaya koymanız için, sınır ötesi operasyonlar için rıza üretmemiz lazım. İletişim Başkanlığı bunu yapıyor” diye belirtti.
TAKSİM PATLAMASI ÖNERGESİ
İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıyı hatırlatan Paylan, şöyle devam etti: “Biz önerge verdik, devletin belli karanlık güçleri her zaman bu tip saldırıların içinde olmuştur dedik, gelin inceleyelim dedik. Soylu’nun verdiği bilgiye güvenmiyoruz dedik. Milletin meclisi araştırsın dedik. Saldırıyı yapan kişinin 3 kardeşinin IŞİD içinde öldüğünü, bir kardeşinin de ÖSO komutanı olduğunu söyledik. Bu işte karanlık ilişkiler var, sınır ötesi operasyonlar için altlık ediliyor dedik. AKP MHP reddetti. Propaganda bakanlığı eksik kalır mı? HDP’nin verdiği önerge bilgisi yalandır dedi.”

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir