HDP’li heyet Dersim’de seslendi: Gülistan Doku nerede?

HDP’li heyet 609 gündür bulunamayan Munzur Üniversitesi Gülistan Doku için Dinar Köprüsü’nde açıklama yaptı. Burada konuşan HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, kaybedilişinin münferit olmadığına dikkat çekerek, sorumluların yargılanmasını istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, HDP Dersim İl Eşbaşkanları İbrahim Kasun ve Nurşat Yeşil, yerine kayyım atanan Peri İlçe Belediye Eşbaşkanları Songül Doğan ve Orhan Çelebi’den oluşan heyet 609 gündür kayıp olan Munzur Üniversitesi Öğrencisi Gülistan Doku için son görüldüğü belirtilen Dinar Köprüsü’nde açıklama yaptı.

“DÜNDEN BUGÜNE TEK BİR TUTUKLAMA YOK”

Açıklamada konuşan HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış, Gülistan Doku soruşturmasındaki eksikliklere dikkat çekerek, durumun kabul edilemez olduğunu kaydetti. Meral, “Dersim’in her tarafı kameralarla dolu olduğunu yakinen biliyoruz. Üniversite öğrencisi genç bir kadının gün ortasında kaybolması ve bulunmamasının hiçbir açıklaması olamaz. Şuan bulunduğumuz yeri de bir çok kamera görüyor. Kampüste bulunan mobese kameralarının olay günü çalışmadığı belirtiliyor. Bu kameralarla ilgili tarihi bir gerçek var. Ne zaman bir cinayet, bir suç özellikle de faili korunmaya çalışıldığı bir davada kameralar nedense ya bozuk oluyor ya çalışamaz durumda oluyor ya da kaydedilen bölüm kaybettiriliyor. Gülistan Doku olayından dünden bu güne tek bir tutuklama dahi yok” dedi.

“GÜLİSTAN DOKU’YU UNUTTURAMAYACAKLAR”

“Bu coğrafyada insanların kaybolmadığını, kaybettirildiğini biliyoruz” diyen Meral, “Gülistan Doku’yu bulmak zorundalar. Gülistan Doku’yu unutturamayacaklar. ‘ Gülistan Doku nerede?’ diye sormaya devam edeceğiz” diye belirtti.

/PİRHA/

İlginizi çekebilir