HDP’li Hasan Kaçar Erbil’den çıkarıldı

Türkiye’de siyasi gerekçelerle 5 yıl cezaevinde kalan ve tahliye olduktan sonra Kürdistan Bölgesi’ne yerleşen Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Hewlêr temsilciliği üyesi Hasan Kaçar’ın ailesiyle birlikte kentten çıkarıldığı bildirildi. 
Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre kendisine ‘ajanlık dayatıldı’ğını ve bunu reddettiği için de eşi ve iki çocuğuyla birlikte Hewlêr’den zorla çıkarıldığını anlatan Kaçar, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz gün Hewlêr’in Şêxemerî Mahallesi asayiş beni arayarak çocuklarımla birlikte asayişe gidip ikametgahı buraya almamı söylediler. Ben de ikametgah bürosuna giderek pasaportumu ve diğer belgeleri onlara verdim. Asayiş, ‘BM uluslararası bir kurum değil. Sana oturma izni veremez’ dediler ve ‘Hewlêr’de yaşayamazsın’ diye tehdit ettiler. Ben de onlara ‘her hırsız, kaçak, MİT ajanı burada yaşayabiliyor da ben neden yaşayamıyorum’ diye sordum. Bu durumu çözeceklerini söylediler. 2 saat bekledikten sonra  çocuklarımla birlikte zorla araca bindirilerek Süleymaniye sınırına getirildik” diye belirtti.
/MA- Zeynep Durgut /
İlginizi çekebilir