HDP’li Çepni: Tecride karşı tutum almak savaştan ve kandan beslenenlere yeter demektir

HDP milletvekillerinin İmralı tecridine karşı başlattığı adalet nöbeti 25’inci gününde devam etti. Nöbete milletvekilleri Şevin Coşkun, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Kemal Peköz, Murat Çepni, Hasan Özgüneş, İmam Taşçıer, Nusrettin Maçin, Serpil Kemalbay, Ali Kenanoğlu ve Rıdvan Turan katıldı.

Burada konuşan Murat Çepni, şunları söyledi:


Bugün adalet nöbetinin 25’inci günü. 24 gündür İmralı hapishanesindeki mutlak tecridin son bulması için başta iktidar partileri ve Adalet Bakanlığı’na olmak üzere çağrımızı yapıyoruz. Adalet Bakanlığı’na, gereğini yapın, kendi anayasanızı uygulayın ve bu tecride son verin diyoruz. 24 gündür bu çağrımıza hiçbir yanıt alabilmiş değiliz.

Seçim sürecindeyiz. Tüm toplum seçimle meşgul. Bu zulüm, soygun ve savaş düzeninden beslenenler kendi iktidarlarının sürgit devamını bekliyorlar ama bundan muzdarip olan milyonlarca insan bu iktidardan kurtulmayı bekliyor. Şunun altını bir kez daha çiziyoruz; bu iktidardan kurtulmak istiyorsak, bu iktidarın kendini beslediği en temel mesele olan Kürt sorununa yaklaşımına hayır demek zorundayız.

Hukuk böylesine yoldan çıkmışsa, bundan milyonlarca yoksul kaybedecektir


Bu çözümsüzlüğün düğümlendiği yer de İmralı Cezaevidir. Bu hapishanede Kürt halk önderi Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş’a var. Ne aileleriyle ne avukatlarıyla görüşebiliyorlar. Burası eğer Türkiye toprağı ise herkese uygulanan işleyiş neden orada uygulanmıyor? Eğer hukuk kişilere özel uygulanmazsa, neden İmralı’da kişisel hukuk uygulanıyor. İşleyiş bir kez böylesine yoldan çıkmışsa; mafyaların, çetelerin, uyuşturucu baronlarının, hırsızların, yolsuzların eksenine girmişse, buradan kaybedecek olan milyonlarca yoksuldur.

Tecride karşı tutum almak savaştan beslenenlere yeter demektir

Halkımıza sesleniyoruz; tecride karşı durmak, ekmeğine sahip çıkma mücadelesidir. Tecride karşı tutum almak, tüm antidemokratik uygulamalara karşı tutum almak demektir. Tecride karşı tutum almak, savaştan ve kandan beslenenlere karşı yeter “edî bese” demektir. Burada bir kez daha söylüyoruz. Nöbetimiz ve tecride karşı mücadelemiz sürecek.


Adalet Bakanlığı başta olmak üzere talebimize cevap vermeyen, bu suçu devam ettiren herkes, halkımızın karşısında mutlaka hesap verecektir. Acilen ve hemen adım atılmasını bekliyoruz. Tüm halkımızın da bu konuda sesini yükseltmesini ve tutum almasını bekliyoruz.

 

/hdp-basın/

İlginizi çekebilir