HDP’de Seçim Koordinasyonu toplanıyor: Aday için tutum netleşecek

HDP’de gerçekleştirilen MYK toplantısında Seçim Koordinasyonu’nun toplanmasına karar verildi. HDP’li Temel Tayyip, “Seçim Koordinasyonu’nun bu toplantısında HDP’nin aday çıkarma tutumu da ele alınacak. Aday konusundaki tutumumuz Seçim Koordinasyonu’nun bu toplantısından sonra netleşecek” dedi.

Benzer haberler

Amedspor forma satışları patladı

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne resen soruşturma açıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), deprem sonrasındaki ilk MYK toplantısını gerçekleştirdi.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar‘ın haberine göre, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından siyasi süreçlerin yeniden ele alınması gerektiği yönünde görüş bildirilen toplantıda cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

HDP’nin kendi adayını çıkarmasına yönelik tutumunda bu MYK toplantısında bir değişiklik söz konusu olmadığını ifade eden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, “MYK’da bu yönde bir kararlaşma olmadı. Partimizin Seçim Koordinasyonu’nun bir toplantı yapmasına karar verdik. Seçim Koordinasyonumuz hem aday hem de parlamento seçimlerine yönelik bir hazırlık yaparak öneri geliştirecek ve MYK’ya sunacak” ifadelerini kullandı.

Temel, “Seçim Koordinasyonu’nun bu toplantısında HDP’nin aday çıkarma tutumu da ele alınacak. Aday konusundaki tutumumuz Seçim Koordinasyonu’nun bu toplantısından sonra netleşecek” diye konuştu.

Acil durum ve afet komisyonu kuruluyor

MYK’nin temel gündemlerinden birinin de deprem olduğunu ifade eden Temel, “AKP – MHP iktidarı deprem sürecinde toplumun sorunlarını çözmeye dair bir irade göstermedi, depremin üçüncü gününde kurtarıcı gibi sahaya indi, iktidarın yarattığı boşluğu dolduran demokrasi güçleri ve toplumsal muhalefeti de sabote etti, engelledi, hedef gösterdi” ifadelerini kullandı.

Tüm bu sebeplerle depremle ilgili atılacak adımları detaylı olarak tartıştıklarını ifade eden Temel, depremden hemen sonra kurulan Deprem Kriz Masası’nı Acil Durum ve Afet Komisyonu’na dönüştürme kararı aldıklarını söyledi ve “Bu komisyon partimizin merkezi ve sürekli komisyonu olacak. Deprem bölgesi ile dayanışma sürekli bir şekilde sürecek. Yeniden inşaya dair güçlü bir kampanya örülecek” dedi.

/Kısa Dalga/

İlginizi çekebilir