HDP ve Yeşil Sol Parti’den seçim sonuçları açıklaması: Hedeflerimizin gerisinde kaldık

HDP eş başkanları ve Yeşil Sol Parti eş sözcüleri açıklamada bulundu.

Yeşil Sol Parti Eş Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Bu seçimlerde önümüze koyduğumuz hedeflere tam olarak ulaşmadığımızı belirtmek isteriz. Seçim sonuçlarının bizler açısından başarı olarak görülemeyeceği açıktır. Seçim startının verildiği ilk günden bu yana her gün siyasi saiklerle gözaltı tutulama operasyonlarına maruz kalan partimizin çalışmaları linç girişimleriyle durdurulmak istenmiştir. Kobani kumpas davalarıyla başlayan süreç seçime doğru tam bir baskı iklimine dönüşmüştür. Kapatma davası Türkiye’de eşit ve adil bir seçim yarışını engellemiştir. Milyonlarca seçmenimizin iradesine kumpas ve kapatma davasıyla ipotek konmak istenmiştir” ifadelerini kullandı.

Uçar, “Yeşil Sol Parti’nin kısa sürece seçime hazırlanması ve tanıtımının yapılmasıyla ilgili zorluklar yaşadık.  Yandaş medyanın uyguladığı sansür ve izolasyon ile birlikte zorluklar daha da arttı. Bunun yanı sıra yeni bir ittifakı örgütlemenin sahaya yansıyan dezavantajları ve HDP olarak, Yeşil Sol Parti olarak tek liste ve tek parti ile seçime girme ısrarımıza rağmen bu önerimizin hayata geçmemiş olmasının ortaya çıkardığı sonuçlar da seçim sonuçlarını belli düzeyde etkilemiştir” diye konuştu.

Benzer haberler

CHP’den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı çağrısı…

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye MHP’den sert…

Ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da seçim sonuçlarına ilişkin olarak özetle şunları kaydetti:

“İtirazlarımız var bu itirazlar nasıl sonuçlanacak onları göreceğiz. YSK’nın bütün verileri açıklandıktan sonra milletvekili sayımızın artması ihtimali de var buna rağmen bizim önümüze koyduğumuz hedeflerimizin gerisinde olduğumuz ortada. Bunun da bütün yönleriyle kurumlarımızda tartışılacağını bir kez daha söyleyelim. Bu oy kaybının çeşitli nedenleri olabilir. Mazeret değil ama seçimlere zor şartlarda girdiğimiz biliniyor.

“Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili stratejik bir karar aldık. Bu karın seçmenimiz tarafından benimsendiğini ve hayata geçirildiğini görüyoruz. Bizim bu kararımız cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda Cumhur İttifakı lehine sonuçlanmamasını sağlayan en önemli unsur olmuştur. İkinci tur önümüzde ise seçmenimizin partinin politik strateji kararlarına bağlılığı bunda belirleyici faktör olmuştur.”

 

/Haber yenilecek…/

İlginizi çekebilir