HDP: Nerede fıtrat ve kader kavramları kullanılıyorsa orada gerçekler gizleniyordur

41 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Amasra’daki maden ocağını ziyaret eden HDP heyeti “Nerede fıtrat ve kader kavramları kullanılıyorsa orada gerçekler gizleniyordur” başlıklı bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle 

Emek ve Sosyal Politikalar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Şaziye Köse, Ekonomi ve Tarım Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Rıdvan Turan, parti yöneticilerimiz Hüseyin Taka, Salih Zeki Tombak’tan oluşan heyetimiz maden faciasının yaşandığı Amasra’da incelemelerde bulundu. Nerede fıtrat ve kader kavramları kullanılıyorsa orada gerçekler gizleniyordur Mağdur aileleri ve kentteki sendikalarla görüşen heyetimiz, facianın ihmal ve kâr hırsından kaynaklandığını tespit etti.

Benzer haberler

Erdoğan: Erbil’de Kuzey Irak sorunlarını görüşme…

CHP’den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı çağrısı…

Heyette yer alan Rıdvan Turan, şunları söyledi:

Temel iş sağlığı güvenliği alınmış olsaydı canımız bu kadar yanmayacaktı. Nerede ‘fıtrat’ ve ‘kader’ kavramı kullanılıyorsa orada pek çok şey saklanıyor demektir. Üstü örtülmeye çalışılıyor demektir. Burada çok önemli iş sağlığı güvenliği ihlalleri var. Ocak içermesi gereken sayıda işçi içermeyen bir ocak. Burada personel sayısı yıllar içerisinde giderek azalmış, dolayısıyla personel sayısı azalmış, ocakta meydana gelecek birtakım arızaların ortadan kaldırılması için çalışması gereken sayılar aza indirilmiş. Facia göz göre göre geldi Kamu tedbirlerini almazsanız, yeterli eğitimleri vermezseniz, tecrübesiz işçileri çalıştırırsanız bunun sonucunda facia yaşanır. 2019 Sayıştay raporlarını hepimiz biliyoruz.

Metan oranının giderek arttığına, bunun da bir patlamaya imkan sağlayacağına ilişkin veriler var. Soma’da da bunları yaşamıştık. Orada da yürümeyen bir teknik rapor var burada da teknik bir rapor var. Bilimin, teknolojinin gerektirdiği şeyleri yapmıyorsanız, bunların her birini maliyet kalemi olarak görüyorsanız mutlaka bu faciaları yaşıyorsunuz. Sorumlu bu ülkeyi yönetenlerdir Cumhurbaşkanının vazifesinin millete kan parası vermek değil, bu kazaların olmasını engellemektir. Erdoğan iktidarı döneminde çok sayıda işçi hayatını kaybetti bu ülkede. Bunların sorumlusu bu ülkeyi yönetenlerdir.

Halkların Demokratik Partisi

İlginizi çekebilir