HDP Milletvekili Semra Güzel tutuklandı

Dün gözaltına alınan ve bugün savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Semra Güzel hakkında tutuklama kararı verildi.
Hedef gösterilerek dokunulmazlığı kaldırılan ve jet hızıyla hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, dün İstanbul’da gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Güzel, bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi.
Saatlerce İstanbul Adliyesi içerisinde bekletilen Güzel “örgüte üye olmak” iddiasıyla Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na bağlanarak ifade verdi. İfadesi tamamlanan Güzel, tutuklanma talebiyle Ankara Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Güzel’e savcılık ifadesinde, hakkında hazırlanan fezlekeler, Elazığ Kapalı Kadın Cezaevi’nde tutulan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in cezası kesinleştiği süre zarfında evinde kaldığına dair iddiaların, dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra açık tanığın PKK’li Volkan Bora ile ilgili verdiği ifade ve „PKK terör örgütü müdür?“ gibi sorular sorulduğu öğrenildi.
Mahkemede alınan ifadesinin ardından Volkan Bora ile çekilen fotoğrafları öne sürülen Güzel, „örgüte üye olma“ gerekçesiyle tutuklandı.

Güzel’in Silivri Cezaevi’ne götürüleceği belirtildi.

/ Mezopotamya Ajansı /

İlginizi çekebilir