HDP Kapatma Davası’nda ek deliller tebliğ edildi

HDP Kapatma Davası’nda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen ve AYM’nin kabul ettiği ek deliller HDP’ye tebliğ edildi.

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) açılan parti kapatma davasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen ve Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu tarafından kabul edilen ek deliller gönderildi.

AYM Genel Kurulu’nda 12 Mayıs’ta kabul edilen ek deliller bugün HDP Genel Merkezi’ne yetkililer tarafından tebliğ edildi. Tebliğ edilmesine dair karar ve CD ile birlikte partili yetkililere teslim edildi.

Söz konusu ek deliller arasında HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına gerekçe yapılan fezleke ile eski milletvekili Behçet Yıldırım hakkında açılan soruşturmaların yer aldığı öğrenildi. Söz konusu ek delillerin incelenmesi ardından HDP, AYM’ye ek savunma verip, vermeyeceğine karar verecek. AYM, ek delillere dair beyanda bulunması için 30 gün süre vermişti.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Kapatma davası sürecinde, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı dava dosyasına ek delil, HDP de ek savunma sunabiliyor. HDP kendisine yapılacak tebliğin ardından ek delillere 30 gün içerisinde ek savunma verebilecek.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın esasa ilişkin mütalaasına dair esas savunmasını HDP AYM’ye teslim etmişti. AYM tarafından belirlenecek bir tarihte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin sözlü açıklama, HDP yetkilileri de sözlü savunma yapacak.

Bu sürecin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak Anayasa Mahkemesi raportörü, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bu işlemler sürerken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve davalı HDP, ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek.

/gazetekarinca/

İlginizi çekebilir