HDP İstanbul İl Eş Başkanı Encü: İmamoğlu solcu görünüp sağdan kopmuyor; aday olursa HDP seçmeninden oy alamaz

Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun muhalefetin ortak adayı olması halinde HDP seçmeni açısından kabul görmeyeceğini söyledi.

Turkey Recap’ten Gonca Tokyol’a konuşan Encü, “(Ekrem) İmamoğlu gibi kendisini solcu olarak gösteren ama sağdan kopmayan, hangi siyasi görüşe sahip olduğu bile belli olmayan, bir yandan Deniz Gezmiş’i anan, diğer yandan Alpaslan Türkeş’i anan bir siyasi figür bizler açısından kabul görmez” ifadelerini kullandı.

“Eğer muhalefet bu seçimleri kazanmak istiyorsa toplumun her yanını kapsayan, onların sorunlarını çözeceğini açıkça beyan eden birini aday göstermeli” diyen Encü, Meral Akşener ve Mansur Yavaş’ın bu kriterlere geçmişteki söylemleri nedeniyle uymadığını öne sürdü.

Sabuncu: Demirtaş zaten noktayı koymuş…

T24 yazarı Murat Sabuncu, “Nasıl MHP Cumhur İttifakı içinde AKP’ye Kürtlerle ilgili bir kırmızı çizgi çiziyorsa, İyi Parti de başta CHP olmak üzere bir çizgi çekiyor” değerlendirmesinde bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuda muhalefet içinde bir denge yaratabileceğine inandığını ifade eden Sabuncu’ya göre, cezaevindeki eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Medyascope’tan Ruşen Çakır’a verdiği son söyleşisinde açık bir şekilde CHP liderini işaret ediyor. Sabuncu, “Demirtaş zaten bir noktayı koymuş, Kemal Bey olursa Kürtler destekleyecekler. O belli oldu artık” değerlendirmesinde bulundu.

/ t24 /

İlginizi çekebilir