HDP Eş Genel Başkanı Sancar PES kongresine katıldı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyet, Avrupalı Sosyalistler Partisi’nin (PES) kongresine katıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Dış İlişkiler Komisyonu Eşsözcüsü Feleknas Uca, Strazburg temsilcisi Faik Yağızay ve Berlin Temsilcisi Leyla İmret’ten oluşan heyet, Avrupalı Sosyalistler Partisi’nin (PES) kongresine katılmak üzere Almanya’nın Berlin kentine bir ziyaret gerçekleştirdi. Sancar, kongre sonrası katıldığı liderler zirvesinde başta Almanya Şansölyesi Olaf Scholz olmak üzere birçok liderle de bir araya geldi.

SANCAR GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTI

Benzer haberler

Papa Francis kadın mahkumların ayağını yıkadı

Rojava’da yerel seçimler 30 Mayıs’ta yapılacak

Sancar, PES liderler zirvesinde yaptığı konuşmada, Avrupa’da ve dünyada yükselen aşırı sağ ve otokratik rejimlere karşı sosyal demokratların, sosyalistlerin ve tüm ilerici güçlerin yeni yöntemlerle işbirliği ve dayanışma mekanizmalarını güçlendirmesi gerektiğini söyledi. Otokratik rejimlerin demokrasiye, bölgesel ve küresel barışa ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Sancar, bu tehditlere karşı ortak politikaların ve çalışmaların tutarlılık, kararlılık ve samimiyet temelinde yürütülmesinin önemine vurgu yaptı. Sancar, ayrıca Türkiye’deki yaklaşan seçimler ve Türkiye-Avrupa ilişkileri başlıklarında da görüşlerini paylaştı.

Dış İlişkiler Komisyonu Eşsözcüsü Feleknas Uca da PES Kadın Kongresi’ne katılarak başta “Eşbaşkanlık Sistemi” olmak üzere HDP’nin kadın politikalarına dair deneyimlerini paylaştı.

 

/MA/

İlginizi çekebilir