HDP Erbil Temsilcisi Hatip: KDP’nin HDP’ye karşı geliştirdiği tutum Türkiye’den bağımsız değil

 Kürdistan Demokrat Partisi’nin ”Kürt siyasetçilere karşı tutumunu” değerlendiren HDP Erbil Temsilcisi Hikmet Hatip,” AKP’nin, HDP’ye karşı geliştirdiği düşmanca politikaları, burada KDP yapıyor” dedi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre partilerine yönelik uygulamaların bilinçli olarak yapıldığını belirten Hatip şöyle dedi:
“Bölgede partimize ve üyelerimize karşı geliştirilen bu tutumu, kesinlikle düşmanca bir tavır olarak değerlendiriyoruz. Bu kabul edilir değildir. Türkiye’de mücadele eden her bir üyemize, siyasi davalarından cezalar verildi. Ceza alan bu arkadaşlarımız yönünü buraya çevirdi. Kürt ve Türkiye halkları için mücadele eden insanların burada böyle bir tutumla karşı karşıya kalması kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Bölgede üyelerimize ve partimize yönelik geliştirilen bu saldırılar Türkiye’den bağımsız değildir. Bugüne kadar Hewlêr’den Süleymaniye, Zaxo, Duhok ve diğer kentlere 25 üyemiz sürgün edildi. Rojava’ya 4 kişi sürüldü. Bir arkadaşımız da Türkiye’ye teslim edildi…” 
Benzer haberler

HRW: Türkiye’nin işgal ettiği ‘Güvenli…

ABD, İsrail’i ‘soykırım’ ile suçlayan BM raporunu…

”KDP’nin bu uygulamalarına karşı uluslararası güçlerin sessizliğini eleştiren” Hatip, bir üyelerine de 7 yıl hapis cezasının verildiğini söyledi. Bölgede yürütülen savaşın uluslararası güçlerden bağımsız olmadığını belirten Hatip, “HDP’nin benimsemiş olduğu üçüncü yol felsefesi köklü bir değişimi getirecektir. Üçüncü yol uluslararası güçlerin de işine gelmiyor. İşlerine gelmediği için de sessiz olmayı tercih ediyorlar” diye belirtti.
/MA- Zeynep Durgut/
İlginizi çekebilir