HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile görüşen avukatlardan açıklama

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile saatler sonra görüşebilen avukatları, müvekkilleri hakkındaki iddiaları yalanladı.  

Mart ayında dokunulmazlığı kaldırılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, dün İstanbul’da gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Güzel, gece geç saatlere kadar avukatlarıyla görüştürülmedi.
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi, konuya dair sanal medya hesabından, “Hukuka aykırı bir şekilde dokunulmazlığı kaldırılan HDP milletvekili Semra Güzel bugün gözaltına alınarak İstanbul Emniyeti’ne götürülmüştür. Üyelerimiz kendisiyle görüşmek ve hukuki destek sunmak amacıyla emniyete gitmesine rağmen 2 saattir görüşme yapmaları engellenmektedir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü son dönemde rutin hale getirmeye çalıştığı hukuksuz uygulaması ile avukatların müvekkilleri ile görüşmesini çeşitli bahanelerle engellemektedir. Emniyetin savunma hakkını engelleyen bu keyfi tutumunu kabul etmiyoruz. Savunma hakkı engellenemez!” açıklaması yaptı.
Benzer haberler

Erdoğan Erbil’e gitti

Erdoğan’ı Bağdat’ta Sudani karşıladı

AVUKATLAR: İSTANBUL’DA GÖZALTINA ALINDI
Avukatlar, saatler sonra Güzel ile görüşebildi. Avukatları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve iktidar yanlısı medya tarafından ortaya atılan “Edirne’de gözaltına alındı” iddialarının doğru olmadığını belirtti. Avukatlar, Güzel’in İstanbul’un Silivri ilçesinde bir dinlenme tesisinde gözaltına alındığını belirtti. Avukatlar, Güzel’in peruk taktığı şeklinde dolaşan bilgilerin de doğru olmadığını kaydetti. Avukatlar, gözaltı sırasında kötü muamele olmadığı bilgisini de paylaştı.
Güzel hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gözaltı kararı verdiği, hakkında açılan soruşturmanın Ankara’da olduğunu belirten avukatlar, Güzel’in Ankara’ya getirilip getirilmeyeceğinin henüz netleşmediğini aktardı.

 

/ Mezopotamya Ajansı /

İlginizi çekebilir