HDP depremle ilgili ‘Siyasi Tutum Belgesi’ açıklayacak

 Deprem gündemiyle toplanan HDP MYK, ihmallere karşı çözüm önerilerinin yer aldığı “Siyasi Tutum Belgesi” açıklayacak. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), deprem ve seçim gündemiyle partinin Genel Merkezi’nde toplandı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında toplanan MYK toplantısı, yaklaşık 8 saat sürdü.

ACİL DURUM VE AFET KOMİSYONU KURULDU 

Mereş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremin temel gündem olduğu MYK’de, Kriz Koordinasyon Merkezi’nin “Acil Durum ve Afet Komisyonu” olarak yapılandırılması kararlaştırıldı. Komisyon, yardım ve dayanışmanın kesintisiz sürdürülmesi için çalışmalarına devam edecek, yeniden inşa kampanyasının çerçevesini oluşturacak. Kurulan komisyon, hızlı bir şekilde çalışmalarını tamamlayarak, yeniden inşa planını kamuoyuna açıklayacak.

SİYASİ TUTUM BELGESİ AÇIKLANACAK

Ayrıca iktidarın depremde açığa çıkan ihmallerini ele alan MYK’de, partinin buna karşı çözüm önerileri ve olası depremlere karşı önlemler konusunda “Siyasi Tutum Belgesi” hazırlanması kararlaştırıldı. Hazırlanacak olan tutum belgesi, kamuoyuna açıklanacak.

SEÇİM KOORDİNASYONU TOPLANIYOR

Seçimleri de ele alan MYK’nin, yürütülen tartışmalar sonucunda partinin Seçim Koordinasyonu’nun toplanarak seçim takvimini hazırlaması kararı aldığı öğrenildi. MYK, seçim stratejisini ve tutumunu ise koordinasyon toplantısının ardından tartışacak.

Mezopotamya Ajansı / Özgür Paksoy

İlginizi çekebilir