Hasip Kaplan: Afedersiniz..!

AKP Meclise sunacakları İnfaz indirimi teklifine (Af teklifi demiyorlar, çünkü Anayasaya göre Meclis oylamasında nitelikli çoğunluk gerekiyor), bu nedenle AKP+MHP oy çokluğuyla çıkacak bir yasa teklifi sunuyorlar.

Yapılan açıklamada, deniliyor ki 6 suç kapsam dışı kalacakmış. 

Peki bu suçların içinde ayrımcılık, nefret, soykırım, kadına şiddet, işkence, insanlığa karşı suçlar var mı? Yok. Eşitlik, adalet, özgürlük, vicdan, ahlak, hukuk var mı? O da yok.

*Çocuklar ölmesin, barış diyenler ‘terörist’ olduğu için yararlanmayacak.Cemaat yurtlarında çocuklara her yerde kadınlara şiddet  ve cinsel istismar suçları işeyenler,Berfin Özek’e kezzap atanlar yararlanacak…

*Gazeteciler, bilim insanları, aydınlar sanatçılar, siyasetçiler, seçilmişler konuşanlar muhalif olanlar ‘terörist’ olduğu için yararlanmayacak. Çünkü Türkiye’de muhalif olan herkes ‘hain, terörist’ kollektif ve katalog suçlusudur iktidarın gözünde.

Ama, devlet adına terör suçu işleyenler, katliam yapanlar, Roboski ,Gar katliamı failleri, Sur, Cizre, Silopi, Nusaybin, Şırnak, İdil’de katliam yapan  katiller, Cihadist çeteler, mafya, organize suç şebekelerinin tümü yararlanacak.

*Cezaevlerinde hasta ve  yaşlı olanlara,işkence edenler, ölüme terkedenler, çocukları analarıyla birlikte cezalandıranlar yararlanacak. Buna karşı çıkanlar yararlanamayacak.

*Örgütlü suçlar, yani sendika, dernek, platform, parti, siyaset  yasadan yararlanmayacak. SMO, İŞİD, Cihadist adı altında kafa kesenler, kadınları köle pazarında satanlar, savaş suçu işleyenler yararlanacak…

*Mükerrer suç işleyenler, yani iki makale yazan, konuşan, basına açıklamada bulunanlar yararlanamayacak. Ama yurttaşa her gün ‘hain, şerefsiz, alçak, terörist’ diye hakaret yağdıranlar, yağmacılar, yolsuzluk yapanlar, rüşvet alanlar her türlü yüz kızartıcı suçu işleyenler yararlanacak.

*Mecliste ‘’Son dakika gece yarısı bir önergeyle’’, kapsam dışı 6 suça 5-10 yıl cezada bonus indirimi getirilecek, ırz düşmanları, katiller, uyuşturucu suçu işleyenler, gaspçılar, hırsızlar, affedilecek, yararlanacak ve cezaevinden çıkacaklar.

*Siyasi tutsaklar, iktidara göre yargı kararı olmasada ‘terörist ve düşman’ sayıldığı için kapsama alınmayacak.

*Afedersiniz; Ahlak, vicdan, hukuk ve insanlıktan nasibini alamamış iktidarların adaleti budur…

 

İlginizi çekebilir