Haseke’de genel yasak ilan edildi

Rojava İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, IŞİDlilerin firar girişimi sonrası Haseke’de yaşananlarla ilgili açıklama yaparak ‘kentte genel yasak ilan edildiğini’ duyurdu.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), dün akşam geç saatlerde Rojava’nın Haseke kentinde bulunan Geweran Hapishanesi’nde patlama meydana geldiğini, bu saldırının IŞİD’li mahkumları kaçırma amaçlı olduğunu kaydetmişti.

SDG, cezaevinden firar girişimi sonrasında başlayan çatışmaların devam ettiğini ve çalışmalarda 5 IŞİDlinin hayatını kaybettiğini, kaçmaya çalışan 89 IŞİD’linin yakalandığını duyurmuştu.

Bugün ise ANHA’nın aktardığına göre Rojava İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı Haseke’de yaşananlarla ilgili açıklama yaparak ‘kentte genel yasak ilan edildiğini’ açıkladı.

Buna göre İç Güvenlik Güçleri, halkı güvenlik güçlerinin aldığı önlemlere göre hareket etmeye ve güvenliğin sağlanmasına yardımcı olmaya çağırdı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hasekê’de yaşanan olaylar, DAİŞ çetelerinin Xiwêran cezaevinden kaçma ve mahallede saklanma girişimleri sonucunda güçlerimiz teröristlerin tehlikeli girişimlerini sonlandırmak için çalışacak. Bu temelde, halkımızı aşağıda belirtiğimiz önlemlere göre hareket etmeye çağırıyoruz.

  • 1-Şehirdeki trafik hareketi tarihi belli olmayan bir süreye kadar durduruldu.
  • 2-Şehirde şüpheli bir hareket olduğunda aşağıdaki numaraları arayınız;

 0997 512 256 – 0935 142 722.

Terörün ortadan kaldırılmasına ve bölgede güvenliğin sağlanmasına kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Halkımızın terörü ortadan kaldırmak için güçlerimizi destekleyeceğini umuyoruz.”

SOHR: 40 kişi öldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise çok sayıda IŞİD’li tutuklunun cezaevinden kaçtığını, çatışmalarda 40 kişinin öldüğünü duyurdu.

SOHR, şimdiye kadar İç Güvenlik Görevlisi, Terörle Mücadele Gücü mensubu ve gardiyanlardan oluşan 20 kişi ile 16 IŞİD üyesi ve 5 sivilin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artabileceğini duyurdu.

SOHR’dan yapılan açıklamaya göre, tutukluların hapishanede kontrolü ele geçirerek silah ve mühimmatı gasp etmesinin ardından düzinelerce IŞİD militanı kaçmayı başararak yakındaki mahallelere dağıldı.

/rd/

İlginizi çekebilir